torsdag, juli 23, 2009

Sorgsen

Idag fick jag reda på att bassisten i hårdrock bandet Talisman, (bildades sent 80-tal) har -om man skall tro tidningen, tagit sitt eget liv i tisdags.
En sak är att musiksverige har förlorad en fantastisk musiker men värst är att Marcel Jacob var min kära vän Sofi:s, 45 åriga storebror.

Kan inte ens tänka mig den smärta släkten och familjen måste känna. Det är så fruktansvärd tungt känner jag. Kan inte trösta, underlätta, glädja eller finns passande ord. Känner bara en oerhörd djup sorg för Sofi.
Varför väljer en människa att lämna 100 andra med tankar och tårar som aldrig blir besvarade... frågetecken och funderingar...
Men man funderar väl inte så mycket på sånt när man inte orkar vara med om livet längre. När man har gett upp.

Talisman har haft en dunderhit men deras andra låtar är definitivt lyssningsvärda.
R.I.P Marcel Jacob. Bara du å Gud vet hur du tänkte.




2 kommentarer:

orcid sa...

oj...beklagar...jag vet ju bara av egen erfarenhet att när man mår dåligt och man väl till slut tar steget att Bestämma sig för att ta slut på sitt liv så känner man ett sådant lugn, sådan trygghet och ro, för då har man äntligen gjort det svåra valet...och valet är också det som ska "rädda" alla nära och kära från personen som mår dåligt.
man vill skydda sina älskade och man känner att enda sättet är att ta bort det hemska och det hemska är du själv som mår så fruktansvärt dåligt....

behöver inte alltid vara så men oftast är det så....beklagar verkligen... :(
kram

Marie sa...

En läkare skrev en artikel en gång där han sa att självmord är att beakta likadant som en olycka med dödlig utgång. Det är inget man väljer utan det är något som händer när många olyckliga omständigheter sammanfaller. Ingen frisk människa tar livet av sig och jag beklagar stort den sorg han lämnat efter sig men även det oerhört jobbiga han måste ha levt med innan... Nollvision i trafiken i all ära, men en nollvision i självmord borde det satsas mer på. Där har medmänniskan ett stort ansvar och ett medel att hjälpa, bara genom att orka bry sig om.
Kram till Sofi, även om jag inte känner henne.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...