fredag, november 06, 2009

Från den 15:e gäller det...


Nu är det bestämt...
KÖPSTOPP från d 15 november och ett år fram.

Känns som en nödvändighet för oss som familj, för mig som gla shoppare, som en hjälp för mig att lossa dom dära kilorna innan bukplastik och sist men inte minst för att skära ned på våra CO2 utsläpp.
Känns som ett bra beslut och på nåt sätt, i vissa stunder, känns det skönt att slippa handla... Har jag ingen möjlighet/får jag inte, då släpper man ju till slut detta eviga kollade på kläder i kataloger och i affärer. Jag kan ju köpa kläder sen... och då kanske jag till å mä har fått min bukplastik och då kan jag ju handla kläder för framtiden lixom. Idag vet jag ju att det jag handlar kommer antagligen bli för stort när jag väl gjort bukplastiken.

Eftersom mitt/vårat köpstopp även innebär att jag inte får köpa godis och bullar ute utan måste göra det själv om det skall ätas bullar, då kommer det betyda att jag får i mig mindre socker och förhoppningsvis kommer gå ned i vikt som en följd av detta.

I helgen tänkte jag att jag å Rolle skulle sätta oss ned och sätta upp exakta regler för året som kommer.
Vi hoppas på att kunne spara lite pengar varje månad och till slut när året är slut, köpa en sån dära platt tv i strl stor. Vi vill inte binda upp oss på ännu ett lån om det inte är kris och en platt tv känns INTE som kris :)

Men det skall bli intressant att se HUR mycket pengar man eg kan lägga undan pr månad när man slutar handla.
Nu är våran pengasituation inte alls va den var för några år sen då vi båda hade fast heltidsjobb... nu är det riktigt illa åt andra hållet.

Mm.... nu börjar min skoldag strax. Vi skall ha redovisning idag. Sen får jag besök av min kompis Mia, hennes kompis Emma och dennes pojkvän Per.
Jag skall skynda mig att köpa nåt gott på kondiset innan köpstoppet för jag hinner INTE baka idag.
Kram å pössar
/tant trassel

4 kommentarer:

Hello sa...

Lycka till!

Även om det innebär att jag förlorar mig bästa kund... :)

orcid sa...

det ska bli spännande att följa ditt köpstopp. spännande också att följa din resa mot en bukplastik, funderat på en själv så småningom men som du skrev om hänget vet jag ju inte om det kommer bli tillräckligt...hur mätte han de där 5cm på dig?

Trebarnsmamman sa...

Lycka till! Skall bli kul att följa hur det går!

Karina sa...

Hello: mmm... alternativa betalningslösningar finns ju redan har jag märkt. hahaha :)

orcid: Han la helt enkelt en lineal under hänget... det är nog lugnt ska du se... jag hade ju alldeles för lite eg, men det löste sig ändå.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...