torsdag, februari 28, 2013

Kubb

Bestämmer mig alltid på fel tid att jag vill baka eller laga nåt gott. Men för en gång skull fick jag synkat det ganska bra idag så jag kunde äta mina goda Squashplättar samtidit med att jag rörde ihop deg till mandelkubbar.
Mia Öhrns recept på mandelkubb är oslagbart! Ser man till att hålla bra höjd på kubbarna som det står i receptet och inte övergräddar dom blir dom jättesaftiga o goda!
Tror inte jag har lagt ut receptet innan så här får ni det.
-när ni sen skriver ned receptet i eran otroligt fina receptbok hemma heter detta recept förSTÅS:


"Tant Trassels PangKubbar" ;)
25 st (nååååja)

150g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1dl matyoghurt
Ngr droppar bittermandelarom
5 dl (300g) vetemjöl
1tsk hjorthornssalt
Pärlsocker o hackad mandel till dekor

Rör smöret mjukt o vitt m socker.
Rör ned matyoghurt o bittermandelarom.
Smaka gärna av här. Va försiktig m aromen!
Blanda mjöl o hjorthornssalt och arbeta in i smörblandningen. Arbeta ihop degen, forma den till en lång stubbe. Plasta in o lägg kallt ett tag.
Skär sedan rullen i 1cm tjocka skivor och forma dom lite fyrkantigt. Lägg dom med bra mellanrum på bakplåtspapper. Strö över pärlsocker o mandel. Tryck fast det försiktigt.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 8 min. Låt svalna.

Ät å va gla :)





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...