onsdag, februari 06, 2013

En sånt fint minne

Igår var min absolut sista dag på Skatteverket. Nu är besiktningsfelen åtgärdade och då finns det ju lixom inget mera där för mig att göra.
På vaktis VIPansalgstavla, där bara riktigt speciella händelser hamnar fanns numera ett fint minne från vaktis värsta dag på skatten nånsin.
Ett litet minne som jag inte har berättat om :)
Bilden är daterat till den 30 januari och kl var strax innan 08 en onsdag morron.
Folkbörjade fylla skattehuset med surr, kaffekoppar och morronpyssel. Lugn och ro. Dagen skulle just börja.
För elektrikerna hade dagen redan pågått en timma. Det skulle borras i undertaket med slagborr och det kan man bara göra innan 08 på morron så vi hade lite brådis.
När man borrar i undertak av betong då virvlar dammet runt som ni kanske förstår. Och om man frågar en optisk rökdetektor så tycker dom tydligen att betongdamm ser preciiiist ut som rök. Och plötsligt tjöt brandlarmet. På en arbetsplats med 300 kontorsnissar blir följderna av att aktivera ett brandlarm ganska omständiga. Tursamt nog hade kanske bara hälften av alla anställda hunnit till jobbet när en skakig vaktis och en himla massa utrymmningsledare i gula västar skulle utrymma byggnaden.
Jag kan säga att 150 pers som går i en trappa samtidit är ganska mycket :)

Vi lyckades iaf utrymma skattehuset till allas förtjusning. Brandmännen som kom susandes i en väldig fart med sirener och allt var kanske inte lika roade.
Vi fick ju skämmas ihjäl mera eller mindre.
Men jo... det var en mycket spännande dag som alla sedan pratade och fnissade lite åt. Den ende som inte fnissa var vaktis som nog hade sin värsta dag nånsin.
Dagen efter började han prata om tjänstledigt. Undrar om det har nåt samband :)

Glad iaf att kunna hjälpa till att skapa lite spännande arbetsdagar för tjänstefolket.
Vassego!
/tant trassel

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...