fredag, september 10, 2010

Tant Monikas Squashkaka

Jag tänkte dela med mig av Granntantens Squashkakerecept.
Såuuu goood ska jag säga er.

Ni kan ju modda lite själva hur ni vill ha det. Vet att många inte gillar russin i kakor tex (skummisar)

Here we go...



Tant Monikas Squashkaka

3 dl socker

4 ägg

5 dl vetemjöl (jag använde dinkel)

2 tsk kanel

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

3/4 tsk bakpulver

2,5 dl olja (ej oliv. jag använde matolja)

2,5 dl russin (läggs i blöt ett tag i vatten) el hackade nötter... eller varför inte blanda?

1/2 l oskalat riven squash


Smörja och bröa två formar (jag tycker kanske att två är för mycket och en för lite. Har du lite mindre formar går det bra)

Vispa socker och ägg pösit

Blanda alla torra ingredienser

Blanda sen allt plus olja, russin och squash

Häll i formarna

Grädda vid 175 grader i ca 50 min



Första gången blandade jag nötter och russin i kakan.
Andra gången hade jag bara russin i och sista gången hade jag bara russin i smeten men hade på ett ordentligt lager med hackade hasselnötter på toppen som jag tryckte fast i smeten lite försiktigt (se bild)
Man kan nog botanisera lite som man vill :)

Lycka till och säg mig hur d vert sen!
pussen
/tant trassel

1 kommentar:

orcid sa...

riktigt goda squashkakor! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...