torsdag, september 29, 2011

Är det JOBB?

Jag är inte kvar på Ericsson. Har ju inte varit det sen mitten av augusti. Detta pga dålig orderingång.
Eftersom jag är konsult så skall jag åka ut på uppdrag när Proffice vill det... på VAD dom vill.
Ungarna har varit sjuka i omgångar, jobben få och dessutom har jag varit sjuk, så jag har inte varit ute på uppdrag sen mitten av aug. Men i måndags gick den inte längre. Det mest fruktade stället att jobba på, var mitt uppdrag för dagen. DHL i Örebro.
Har inte hört NÅT bra om det stället. Alls.
Nu var det min tur att smaka på och få känna på Helvetets Förgård som jag kallade det efter första dagen :)
Jag fick, trots jag sitter på en ganska ok teknisk tvåårig utbildning på högskolenivå, i dagarna två göra följande...
Köra fram en pall med lådor med ILLASTINKANDE frätande WC-Duck toarens.
Lyfta en låda (18 kilo) bort till ett bord. Öppna lådan, plocka ut två 'ankor' (750g var) flytta runt ankorna i lådan så jag kom åt varje hörn på lådan där jag vikte och placerade en kartongbit.(Ompaketeringen behövdes eftersom befintliga lådor ville falla ihop när pallar staplades på varandra pga dålig packmaterial. Lådorna skulle alltså starkas upp i alla hörn med extra kartong.)
Därefter sätta tillbaka de två ankorna, lägga på locket, lyfta lådan till en annan pall och passa in lådan mot dom andra lådorna så dom stod som dom skulle med flärparna i varan (tungt att småpyssla med 18 kilo faktiskt)
Japp... det är JOBB förstår ni. 9 timmar... samma sak. Vi räknade ut att vi, två pers efter två dagar och typ 46 pallar, hade lyft 15 ton.
Bredvid oss stod Samhall och klistrade klistermärken på bakplåtspappersförpackningar.
Eller... ja dom satt väl mest å glodde men inte undra på att man inte har LUST att jobba om man blir satt i en åtgärd som ska trigga igång suget och orket att sköta ett vanligt jobb. HUR kan man tro att nån får tillbaka livsgnistan genom idiotarbete? Alla behöver väl känna att dom duger till nåt och KANSKE att det är bra att få använda huvudet ÄVEN om man inte mår så bra... eller knarkar... eller va 17 man gör/har gjort för att förtjäna åtgärden Samhall.
Det verkar som att det räcker med att va döv innan man blir placerad vid idiotarbete... som om man är idiot när man är döv... eller fet...

Jaja...
Två dagar räckte för mig. Min axel är paj (orsakat av min förtid inom vården... nu har det problemet iaf väckts till liv igen... tack) och jag är mentalt understimulerat och delvist hjärnskadat av den dära stanken!
Jag ska ALDRIG... jag upprepar... AAAALDRIG mera köpa toarens som nån stackare har fått hjärnskador av att packa.

Och ja... jag kanske borde va tacksam att jag HAR ett jobb... och jo... jag är väl det delvist. Kan ju säga att jag GILLAR att jobba. Jag mår myyycket bättre på ett jobb än att sitta hemma. Men... detta är inte JOBB... det är sysselsättning och det klarar jag faktiskt bra själv!
Tro mig.

/tant anka

1 kommentar:

orcid sa...

ojojoj...no comment vännen..jesus..KRAM<3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...