måndag, december 21, 2009

Se med Edra egna ögon att Ni får Mazettis ögon


Några av dom sakerna som jag är väldit förtjust när det gäller gamla 'märken' är just Mazetti´s Ögoncacao-märke. Vet inte vad som framkallar detta hos mig men snyggt är det.













Kom över 4 ÖGONchokladkoppar, 3 fat och 3 assietter från
Uppsala Ekeby i sommar hos några gamla tanter som loppade ut lite prylar hemma i sin trädgård. Här om dan såg jag i Gård och Torp att en kopp med fat kostar 250 kr i antikafärer.
Känns som man sitter på en mindre guldgruv, men vet inte om jag har hjärta att försöka sälja dom. Dom är så fina :(

Meeen... kommer nån och erbjuder mig 250/set så skulle jag nog slå till tror jag.

Självklart har jag en vacker guldig Ögonburk hemma till min egen kakao. Så ska d va lixom :)

Lite historia bara...

Vid slutet av 1800-talet var det flera danskar som kom över sundet för att starta företag i Malmö. En av dessa var Emil Nissen som år 1888 startade Malmö Choklad & Konkektfabriks Aktiebolag. Namnet Mazetti, som på italienska betyder "det lilla knippet", kom efter något år då Emil Nissen utökade sitt sortiment. Under detta varumärke tänkte han sälja ett knippe produkter.
Företaget växte starkt och var vid sekelskiftet den ledande chokladtillverkaren i Malmö med 240 anställda. Företaget tillverkade hundratals produkter men blev mest känd för sin Ögoncacao.
Emil Nissen upptäckte en dag att sekunda kakao såldes i Mazettis lösviktburkar. För att förhindra detta introducerades konsumentförpackad kakao i 100-gramspåsar med ett blågult band och rött sigill. Detta för att förhindra plagiat. Produkten lanserades 1904 med annonstexten "Se med Edra egna ögon att Ni får Mazettis ögon". Produkten finns fortfarande i butikshyllan men nu med Fazer som tillverkare.
Info taget från Malmöstads hemsida
Om nån av er skulle hända vara hängivna cacaogudar som längtar efter lite fint att njuta guldet ur i vintermörkret så hör av dig!

Kram
/tant trassel

3 kommentarer:

Hello sa...

Vilka underbara koppar!

Trebarnsmamman sa...

Men åhhhh vilka koppar - ljuvliga!

Ivana sa...

Superfina koppar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...