måndag, januari 16, 2012

Favoriten

Nåt som ju är liiiite roligare än hemma är shoppingen. Inte för att jag har nåt att shoppa för men jag älskar att gå runt och titta på allt roligt och fint man kan köpa för pengar.
Två olika butiker har mitt hjärta lite mera än alla andra. Den ene heter Söstrarna Grene. Kollade och dom finns endast i Strömstad i Sverige.
Iaf, här är ett litet smakprov på vad som BLA föll mig i smaken därinne... eller ja... i smaken å i smaken, sånt som fångade min uppmärksamhet rättare :)


En ask i trä med små gångjärn som är ungefär 30 cm hög. Det finns en massa små fack inuti asken och tanken är kanske att man skall dekorera den å ha en masse plock i den va vet jag. Iaf så kände jag direkt att min fina son (ja jag saknar barnen JÄTTE jätte mycket) skulle kunna tycke att den var fin å bra att ha. Han börjar ju på Z :)
Den fick faktiskt följa med hem. 60 DKR.

'Anna & Clara ser det som en självklarhet att sopa fram
för egen dörr innan denna vackra matta läggs ut.'

Ja så stod det på skylten ovan för dessa super glada dörrmattor. Gillar deras små skyltningar på Söstrarna Grene (Anna & Clara). Mattan kostar 60 kr och är som ni kanske ser av hampa eller nåt liknande. Tjock och bra.

Små och stora tavlor med vackra motiv i diskreta färger.


'
'Resväskor' i nån sorts metall som antagligen inte skall användas till resväska utan kanske stå och se fin ut, kanske öppnat med tidningar i eller till mössor. Fanns i stora och lite mindre. Minns inte priset. Tyckte mest att dom var lite roliga :)

Jag är en RIKTIG anteckningsboksnörd. Jag ÄLSKAR anteckningsböcker. Använder dom sällan men köper dom gärna. Nu behövde jag dock nån till mitt skolarbete medan jag är hemma så papegojan och fjärilen fick hänga på hem. Böckerna kostade 30 kr stk.

Och sen är det ju den dära grejen med att vilja ha det dära lilla extra till det som i övrigt inte är så roligt... disktrasor. I Danmark är det fram för allt trasor som tvättas i tvättmaskin som används. Även dessa tygtrasor är sånna. Kokas med fördel men varför välja vita trasor när man kan välja en massa andra fina färger? En trasa kostar 7 kr och kan ju i realitet användas tills dom ramlar isär. 


Onödiga prylar finns det gott om :) Fast att få ställa fram sånt som man känner är lite extra fint, roligt eller annorlunda, det gillar jag. Visst är detta the-kitt underbart? Fjärilar som handtag :) Minns inte priset men jag skulle gissa på typ max 15 kr för muggen och typ 40 för kannan. Som ni förstår ingen förmögenhet för att få lite ombyte.



Och sist men inte minst, deras theer. Underbara och precist sånt som jag gillar utan koffein.

Sen fanns det ju såklart 1000 andra saker som var helt underbart fantastiska som ni själva får åka och kolla på nån vacker dag :)
Var finns dom? Kolla här: http://www.grenes.dk/index.php?page=68&lang=dk


En annan butik som väcker mitt intresse heter Tiger eller 'Tajgår' som mamma säger med extremt dåligt engelskt uttal :)
Här hittar man på riktigt roliga saker. Har inte fotat så värst mycket men nåt jag fastnade för var dessa två saker.


Vanliga små kakfat eller va det heter i harlekin stajl.
1o kr stk


Och här har ni Hr Harlekin him self :) En burk i keramik med sked. Locket är hans mössa. Ca 20 cm hög. Perfa till kaffet. Älskade dom. 40 kr. Kunde tyvärr inte hänga på hem, som tyyyp allt annat :(

I Tiger köpte jag en present till ungarna. Zion fick ett trollerisätt för 20 kr och Hwila fick en påklädningsdocka-kitt där man skall klippa ut tröjer och byxor å sånt ut tyg och limma på papper så dockan kan få riktiga kläder. Minns tydligt hur jag själv höll på så när jag var liten med just tyg. Var det bara jag? Det kanske mera var att jag ritade en människa på ett papper och sen klädde det med tygkläder som jag limmade direkt på teckningen. Minns det som roligt iaf. 20 kr.
Det fanns även saker som 'gör d själv memory' Asså att barnet eller en barnslig vuxen, själv riter bilderna till spelet.
Ja å dessutom en massa annat.
Kul butik. Köpte även en liten present till han jag är så kär i därhemma :) Även den kostade 20 pix.

Nu måste jag dammsuga och byta sängkläder in da house. Mamma har några 'mycket aktiva' dagar vilket är ganska befriande både för henne å för mig. Inte för pappa dock för han blir orolig för han mister kontrollen. Men det är ju bara EN grej i hans diagnoshelvete som får honom att må dåligt.
En dag åt gången.
/tant trassel

1 kommentar:

Unknown sa...

Vill ha typ allt från Danmark! Vill vill vill!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...