tisdag, januari 03, 2012

Hör nån va jag SÄGER!?

Kollar på möjligheterna att stanna i Danmark under ett längre tag.
Det handlar mest om pengar. Får jag inga pengar kan jag ju inte stanna. jag måste ju betala räkningarna.
Först kollade jag FK. Som har nåt som heter 'Närståendepenning'. Det går ut på att man kan våra en svårt sjuk närstående i hemmet/på sjukan och få pengar under tiden.
Men såklart så gäller det endast om både jag och mamma är sjukförsäkrade i Sverige. Well... tack Sverige. Tack.
Kollade med skolan och dom kunde inte fatta beslut om studier på annan ort utan det är AFs bord.
Jag går ju på såkallat Aktivitetsstöd och AF betalar min utbildning. Jag måste närvara varje dag hela dagen i skolan annars får jag ingen ersättning, vikket jag förstår. Men när jag mailade och berättade om min situation, ber om att få ta mina självstudier och plugga i Danmark under min vistelse där, OCH dessutom upplyser om att jag ligger MINST 4,5 veckor före i min planering, får jag till svar att det finns det tyvärr ingen möjlighet för.
???????????????????????
HÖRDE DU VA JAG SA??
Jag behöver ÅKA!

Principer! Det är vad det är. VAD skulle det göra för skillnad för AF om jag sköter om min mamma OCH mina studier så länge jag GÖR det!?
Nej ända sättet för mig att inte förlora inkomst medan jag är borta, är att fuska. Varför måste man tvingas till något sådant?
Sjukskrivning kanske pga personlig kris, men båten åker imorn...
Nej det finns bara ett sätt.
Otroligt tråkigt.
Att man ens ska BEHÖVA kämpa för sin rätt när man mår såhär?
Inte konstigt att människor som mår dåligt inte får den hjälpen som har rätt till. Dom måste kämpa själva, om ingen gör det åt dom.
jamen så fint!
/tant trassel

1 kommentar:

Lillskatan sa...

Systemet är helt sjukt... har man väl fastnat i AF och FK är det ett rent helvete att få livet att fungera! Tycker du gör rätt som ändå funnit en utväg genom sjukskrivning och skickar en stor stärkande kram till dig! Pyssla om din mor nu. <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...