tisdag, oktober 25, 2011

Balsammetoden 1.0

Jag tvättade ju med ett 'sista schampo' här om dan... va är det? Tre dagar sen? Fyra? Mmm... iaf så klippte jag av liiite av mitt hår efter det. Ni vet... huvudet fram och sen klippa lite snea klipp så topparna ansades lite.
Sen tvättade jag med barnängen volum balsam i hårbotten och Provost i topparna och masserade MASSOR och sköljde MASSOR i nästan kallt vatten.
Håret vert lockigt och fint utan styligprodukter och nu några dagar senare är det fortfarande mjukt, ganska lockigt och fram för allt så kliar min hårbotten myyyycket mindre!
Tänkte tvätta det nu igen. Samma sätt, med tvättbalsam i hårbotten och vårdande i topparna. DESSUTOM har jag läst att 1dl äppelcidervinäger blandat med 1 liter vatten att doppa hår och hårbotten i efter tvätt UTAN att skölja ut skall göra under med hårbotten och göra håret extra glansigt. Så om jag hittar en bunke skall jag nog testa det oxå idag.
Såu lång
/tt

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du tvättar utan schampo, endast med balsam?

Anonym sa...

Hej!

Sofia sa...

Hej! Fann din blogg när jag googlade balsammetoden, vilket jag också började med för en vecka sedan. Vill tipsa om att blanda i ½ tsk bikarbonat i ditt tvättschampo för en mer rengörande känsla. Sedan tänkte jag på äppelcidervinägersköljen, vet inte hur långt hår du har med för mig räcker det med 5 dl vatten och ½ dl ÄCV. Så tar det inte slut så snabbt!
Hälsningar Sofia

Tant Trassel sa...

Hej! Kul att ni tittade in båda två! -eller tre? :)
Nåväl.
JA, jag använder endast balsam i håret. Gnuggar mycket ordentligt för att få rent hårbotten, där det mesta skiten ju gömmer sig och lite mindre i längderna.
Schampo använder jag ENDAST om jag har använt skit i håret... alltså sånt som inte faller in under godkända produkter i Balsammetoden.

Sofia: använder du Schampo eller skrev du bara fel? Menar du tvättBalsam?
Ang mängden äppelcidervinägern så skulle det nog räcka med 1/2 dl för mig mä. Då har jag ändå ganska långt hår. Tyvärr tyckte jag inte att lockorna höll ihop så värst bra och jag vet inte heller om det kliar mindre än innan... ska göra om det nästa tvätt för att se om det blir bättre om jag håller ut.
Ang Bikarbonat... känns lite... farligt. Jag menar... det använder man ju för att ta bort skit smutsiga fläckar på spisen å sånt :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...