söndag, december 08, 2013

När ingen annan kommer

Idag har ungarna och jag bakat ett gäng lussekluttar igen.
Vi bakar inga tjusiga snurrade katter. Nej vi freestylar lite och gör starka Adolf, snäckan Kurt, ett O här, ett U där och ut över det mest kluttar.
Men gott är det.
Tänkte att folk skulle komma långvägar ifrån idag för att provsmaka men ingen kom. Så till slut satte jag mig ned mitt i all helgbestyr och åt en själv.
Spetsade min lusseklutt med tantdricka.
Päronkonjak. Xanté. Den godaste vuxendrickan som finns typ.
Allt detta medan jag pysslade födelsedagskort och spånade på 'gå ej över gräset för fan' -skylt och skrek åt ungarna att sluta brottas så högljudd.
Såg dock att granntanten hade lagt ut en bild på FB med en andra-advents-mys-fika-tallrik med enbarnt köpefika så jag knallade några hus bort och lämnade över en påse lussekluttar och peppisar till dom.
Vi diskuterade saffran i några minuter innan jag gick hem till barnen igen. Googlade på Saffran Best i Test och kom fram till att det är Santa Marias Saffran man skall köpa om man vill ha bra saffrans smak.
Då vet ni. Nu vet jag. Och då kan vi alla baka lussekluttar med glada munnar.

Salve och hoppas ni hade en fin andra advent.

/tant trassel


2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! :-) Du är bara för härlig! Tack för att du förgyller min dag med dina tankar och funderingar! Önskar dig och dina barn allt gott! Ha en fin jul och ta hand om varandra! Kramis! :-)

Tant Trassel sa...

Va fint sagt :)
Tack!
God jul på dig mä!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...