onsdag, juni 22, 2011

Klassiker i modern tappning

...humm... det låter lite som jag faktiskt.

Iaf så bakar jag till jobbet.
Minns ni den äckliga klassikern Banankaka? 
Ju jag tänkte nog det.
För några år sen gav jag den en chans igen fast denne gång var det i en lite nyare tappning som jag blev MYCKET överraskad över hur gott det var.

Idag skall mina jobbarkompisar oxå få prova.
Här har ni den:

Banankaka med choklad

Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjöl
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. 
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker.
Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
   
Häll blandningen i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.

Detta är nog den godaste banankakan JAG har smakat nångång iaf.
Sist serverade jag Pecanglass till. Vi har ingen frys på jobbet så det får bli vispgrädde denne gång.
OCH bildfunktionen verkar inte riktigt funka på bloggen just nu så det blir ingen bild på los bananaskakos. 
Men tänk er typ en brun kaka. Det ska väl inte va så svårt :)

Pöss
/tant trassel

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...