onsdag, september 12, 2012

Urk bak

Jag har bakat.

Detoxbröd
  • 1 msk fiberhusk (pulveriserat psyliumfröskal. Hette 'Psylium' där jag handlade. Vitt mjöl typ)
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 1/2 dl kokosflingor
  • 200 g mandlar, grovt hackade
  • 4 ägg
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk mald kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk havssalt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda fiberhusk och vatten. Låt svälla 5 min.
Mixa linfrön, solrosfrön, mandel och kokos i en mixer så det blir till mjöl.
Blanda i resten sen och arbeta ihop den till en jämn smet/deg.
Lägg i valfri form på en plåt men gör den bara 3-4 cm hög.
Låt den stå i ugnen minst 60 min.
Längre om du vill ha frasiga yta.

Servera direkt med smör på eller doppa i soppa eller nåt annat skit.

Ok... här kommer domen.
Jag höll NÄSTAN på att kräkas.
Alla skriver att brödet är i å ååååå så gått och jag förSTÅR inte vad dom menar.
Ok, med SKITmycket (mjölkfri) smör och lika mycket flytande honung blir det helt OK.
Men inte annars.
Inte varmt.
Måste komma på nåt att ha till. Att doppa i. Kanske nån avocadoröra? Eller vad passar till nötter? Smakar ju nötigt lixom.
Jag kan ju inte hålla på med hur mycket honung som helst känner jag.
Kanske att magen mår bra hur som helst men ändå.

Dessutom... ni skall vara glada för att ni inte lever med mig i dessa dagar. Min mage är som en ballong och jag fistar (luktfria) ungefär en gång i minuten.
NÅT händer iaf med kroppen. Tänkte dock inte att alla andra skulle lida under mitt för tillfället, nya liv.
Kallas det fibersprängningar när man äter såhär mycket fiber och sen fisar?
/tant trassel


1 kommentar:

MissC sa...

Tycker brödet låter supermumsigt!! :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...