söndag, februari 23, 2014

Fäst

Den 15 feb fyllde jag 25 år igen.
Hade bestämt mig för att försöka dra hit lite tjejer och jag bjöd dom jag tänkte skulle säga ja så jag slapp hantera alla nej :)

Det var en bråkig skara men ändå så överraskande lyckad! 
Vi hade en jättetrevlig kväll med seriösa samtal och mycket skratt.
Sen drog vi på stan.
Min kväll slutade i en bil med tre 21åringa tjejer och nåns pojkvän som körde hem mig som tack för att jag hade hjälpt två av tjejerna att byta från klack till converse mitt på stan i natten.
Dom tippade mig till att vara "inte en dag äldre än 30" och jag tackade ödmjukast och tänkte att dom nog var så fulla att dom kunde missta sig nästan 10 år ;)


Jag hade iaf lagat den godaste Gulashen nånsin. Den fick koka i typ 4 timmar och köttet bara föll isär sådär fint.
Tror hemligheten var surkålen...


Jag serverade nybakad bröd och matyoghurt till.
Här får ni receptet.

1 kg oxkött (gärna högrev)

2 gula lökar
1 morot
1 palsternacka
1 bit rotselleri
5 vitlöksklyftor (eller efter tycke)
1-2 msk vetemjöl
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1½ dl rödvin
1 liter oxbuljong el köttbuljong
2-3 msk Ajvar relish
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan

tsk stött kummin (jag använde hel kummin)

Chiliflingor

½ burk surkål

salt och nymalen svartpeppar

olja + smör att steka i

Skär köttet i mindre tärningar. Skala och fintärna lök och rotsakerna. Ta fram en rymlig gryta och en stekpanna.
Bryn först köttet i omgångar i olja och smör runt om, salta och peppra och flytta över till grytan.
Bryn nu även lök- och rotsakshacket samt pressad vitlök och flytta över till köttet.
Strö över paprika, vetemjöl och tomatpuré och fräs detta tillsammans med köttet och grönsakerna i ca 5-8 minuter på mellanstark värme. Släck med rödvinet och buljongen.
Lägg ner timjan, lagerblad, kummin, Ajvar relish, tomaterna och surkålen. Koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i några timmar tills köttet känns helt mört. Rör lite i grytan under tillagningens gång. Smaka av med ev. mera salt och peppar samt ev. lite till chili och ajvar. Servera med nybakat bröd och matyoghurt.

Även ni som inte tycker om surkål, pröva detta, ni kommer att bli glad överraskad!!

Till dessert hade jag gjort en traditionell dansk födelsedagskaka.
En chokladkaka i långpanna som jag skar ut till en gumma och pyntade med godis :)


Jätteroligt pyssel som brukar va uppskattat.
Kom ihåg att alla måste skrika när man skär av henne halsen!
;)

/tant trassel

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...