En intressant sak som finns starkt i minnet sen alla sommarläger i min barndom är rätten Svensk Pølseret som JÄMNT serverades på den tiden.
Orsaken är att det är billigt, snabbt och typ alla ungar gillar det.
Det intressanta i detta är att inte en enda svennbanan känner till Svensk Pølseret, vikket man ju kan fundera lite över.
Tills vi kommit på ett svar på den funderingen kan ni ju testa att göra rätten själva. Zion skulle kanske jämföra det med hundkräks men vi börjar ju bli vana vid den tanken eller hur? :)
Svensk Pølseret
3 dl. hackat gullök. Minns att bitarna brukade vara långa tunna strimlar.
Smör
10 korvar. Ta gärna goda kokkorvar av kvalité. Det brukar va godast. Gøl kanske? :)
2-3 tsk. paprika
Ca 1dl tomatpuré
3 dl. mælk
salt og peber
1 dl. vispgrädde (inget måste!)
1 kg. kokta fasta potatisar
purjolök till pynt
Stek löken gyllne, skär korvarna i 1cm tjocka skivor och stek dom med en stund. Tillsätt paprika och bland väl med korv och lök.
Sänk för värmen och lägg allt i en gryta.
Skala de kokta potatisarna, skiva dom i lagom bitar och ha i tillsammans med mjölk, puré salt och peppar.
Låt det puttra i 15 min. Tillsätt evt grädden och låt puttra i 15 min till tills rätten har blivit jämn.
Smaka evt av med ettika, lite socker och ketchup. Kan förhöja smaken rejält!
Lycka till
/tant trassel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar