fredag, mars 26, 2010

Men HUUUUR?

Blir så lessen... lessen för att jag ska va så krånglig och fattar inte var det kommer ifrån.
Läser Underbara Claras inlägg om hennes fredag och inser att jag LIDER när jag läser det.
Lider eftersom jag aldrig i mitt liv kommer ha det så att det bara tar mig en timme att få det skinande rent här hemma.
Det kommer aldrig bli skinande rent om jag sen höll på i flera dagar.

Hur gör man? Hur håller man fint och rent? Det är nåt fel i mitt huvud... det måste va så.
Har växt upp med en pappa som dammsög två ggr om dan och dessutom jagade en när man la en pryl på fel ställe.
Varför e inte JAG så?
Jag har ju växt UPP så?
Hur kan man omvända en sån själ som min?
Hypnos?

Är så trött :(
Vill va som dom... dom som kan sånt.
Blä på Karina

/sur trassel

4 kommentarer:

Unknown sa...

Sluta slå så hårt på dig själv! Förstå hur befriande det är för ditt inre barn att glida runt i allt kaos utan att bli jagad av pappan med damsugaren. Jag å andra sidan har fått öva på att få mer kaos (eller nu känns det som om vi har en lagom nivå) för att jag tyckte ordningen begränsade mig och min kreativitet. JAG kom inte fram i mitt katalogliknande hem. Nu lever jag med hjärta. Och älskar det. Sen tror jag bestämt att både man och hustru städade hos den underbara :) Kärlekskram!

orcid sa...

men inte ska du ha det som ditt mål, vet så många mammor som fick barn på 70-talet (och även senare och tidigare med) som städade som tokar för de ville visa alla att de kunde vara mammor OCH ha perfekt hem och de som sen fick en sladdis på äldre dar insåg då att de hellre valde att leka med sladdisen än att dammsuga och hålla rent...flera av dem sa det att hellre skit i hörnen än pedanteri;)

jag är pedant egentligen men faktiskt så låter jag inte det ta över utan har hellre dammtussar och skit omkring mig (rätt jobbigt ibland)för jag vet att skulle jag försöka hålla pedantiskt rent skulle jag få städa jämt, varje minut av mitt vakna liv.
uppvuxen med en mamma som aldrig lämna disk framme, alltid städa varje fredag och tvätta ofta fönster och bytta gardiner ofta (och dukar). hade en farmor som aldrig lät mig låna nått om jag inte la tillbaka på plats igen, hon sa alltid:
Plats för allt, Allt på plats.
Jag tycker inte du ska vara så nitisk mot dig själv, du har barn, stort hem, skola och en massa annat omkring dig och dygnet har bara 24 timmar och du behöver sömn med.

Dessutom är ni två vuxna, jag vet inte hur upplägget är hos er, här är det att jag städar mer men N gör ju mycket annat om jag inte gör.

kram

Att ha det gott sa...

åhh Här har du en precis likadan
Uppvuxen med en mamma som ropade
Ta av er skorna direkt man öppnade ytterdörren
Själv hatar jag städning

Tant Trassel sa...

Petra: Jag är långtifrån så att jag måste tillåta mera kaos eftersom det inte skulle vara hälsosamt för nån av oss att bo här annars. Tyvärr.
Jag måste hitta på en lösning. Hur 'sunt' det än måtte vara att låta bli.

Orcid: Lösning lösning lösning... jag har det inte naturligt i blodet... iaf NÅT jag inte ärvde från min pappa... kunde ju ha varit nåt annats skulle tyckas.

Att ha det gott: nej den är bra... inte ens 'Hej' lixom...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...