torsdag, augusti 30, 2012

KoftTider

Längtar ihjäl mig... efter en kofta.
Sitter och huttrar med min morronkaffe i handen.
Jag måste ha en kofta. NU!
Nu har jag letat ihjäl mig på nätet efter en kofta som är tjock, snygg och lång. Enfärgad. Inte färgglad (kors i taket)
Hittar absolut ingenting.

Har EN gång ägt en sån kofta. Köpte två när jag ändå höll på.
Dom är ute ur mitt liv sedan några år och jag har svårt att hitta en ny att älska.

Kan ni tipsa mig?
Har kollat på dom vanligaste sidorna... HM, Ellos, Gina, LaRedoute...

/tant trassel

onsdag, augusti 29, 2012

17 år

Kom på... idag är det 17 år sedan jag lämnade min balla drottning i Danmark och flyttade till landet som fick mig att vilja göra mig av med monarkin, Sverige.
17!!

Hur hade mitt liv sett ut om jag inte tagit det dära tåget...
/tant trassel


En bild


Finaste bilden

Sista natten m gänget

Barnen sa gonatt till Snoris och Gurkan för sista gången ikväll.
Imorn åker jag till småland för att, antagligen, lämna tjejerna hos deras nya familj.
Har småtjutit typ tre ggr redan under dan och fick såklart gå undan en stund när Hwila inte kunde släppa Doris där dom låg på hallmattan och kramades.
FAN!

/tant trassel

Utmanad

Sessy har utmanat mig. Vet inte om det känns som en utmaning i sig men det kan va ett bra sätt att bli lite mera personlig på och jag e ju inte den som e den lixom :)
Om mitt outande kan få nån annan att känna sig mera normal så bjuder jag gärna på det.

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

#1 Jag är paragrafryttare.
Finns det en regel som säger så och så... skriven eller oskriven, då följer man den! UTOM när jag bestämmer mig för att JAG inte behöver följa den eller den är FÖR rutten och på nåt sätt kränker mig. Jag är alltså ganska 'ordentlig' av mig.

#2 Jag har högt socialt IQ.
I den bemärkelsen att jag är mycket bra på att ta olika sorters människor, jobba med olika sorters människor, som i andras ögon är svåra att jobba med. Detta är inte det samma som att jag är psyksjuk och kan 'få alla att gilla mig för att jag är psykopat' för VILL jag inte funka med en människa då blir jag nästan lite tvätom. Blir otrevlig och tvär typ. Till tider lite bitchig tror jag.

#3 Jag dricker direkt ur mjölkpaketet.
Välkommen hem på en kaffe :)

#4 Jag vet inte vad ett lyckligt liv är.
Tror aldrig jag kommer få det som människor kallar ett lyckligt liv.
Tror nog helt enkelt inte på lycka. Kyniskt kanske men jag har tappat all tro. All tro på allt jag jag trodde att jag trodde på.

#5 Jag sover med gosedjur.
Fredrik är en mjukishund som inte har lämnat min säng på 35 år. Han finns kvar i mitt liv främst för att han passar perfekt vid halsen när man skall sova och dessutom för att jag är så van att ha honom där att jag till o med mår fysiskt illa om man har ramlat på golvet eller om jag inte vet var han är.
Vad är min diagnos?
Obs... det är inte så att jag tar med honom när jag sover borta eller så! :)

#6 Jag skriker könsord efter folk när jag kör bil.
Jag har som sagt ganska högt socialt iq men i bilen fungerar jag inte normalt. Djävulen flyger i mig och jag blir grymt ful i mun, ger fingret åt folk och kan gärna preja lite försiktigt om jag är förbannad nog... stå på bromsen å sånt. I övrigt är jag en mycket bra bilförare :) Såklart.

#7 Jag älskar köttbullesmet
men ogillar ketchup, chokladpudding och dammsugare.
Rått kött är gött. Särskild typ fläsksvål :) Jag veeeet... ni älskar mig!

8# Har du vunnit mitt hjärta har du en vän
som kommer göra allt för dig. Lite för länge. Lite för långt. Kom och utnyttja mig bara. Men du måste vinna mig först och DET är inte lätt.

Dåså. Då har man blottat sig än mera.

Nu kommer turen till nån annan. 4 stycken måste jag välja. Problemet är bara att jag inte har några på min blogglista som är särskild personliga på sina bloggar.
Och dom som är personliga har inte uppdaterat sina bloggar på evigheter *grrrr*
Om DU som läser vill försöka hitta 8 saker att lista så säg till!
Katja kanske?
Jag skulle med glädje läsa!

/tant trassel

söndag, augusti 26, 2012

Livsfarlig Bål 1.2

Igår hade Simon inflyttningsfest.
Jag var där från förmiddagen för att hjälpa honom inför kvällen.
Jag hade gjort mina Heta Nötter som tyvärr blev mycket oheta men väldit goda.
Och sen hade jag gjort ett gäng med SnackSticks eller vad man skall kalla sånna.
Det är Tortillabröd som jag skär i ca 2 cm breda stavar för att sedan dränka dom i min egna chiliolja (en dl hackat STARK chili till 2 dl olivolja. Jag gör alltid på en hel flaska av den billiga sorten. Låt dra helst i två veckor. Smaka gärna av under vägs så du håller koll på styrkan. Den SKA va stark)
Sen inte bara penslar utan du dränker stavarna i din chiliolja, lägger på en plåt lite fint sida vid sida och sen in i ugnen vid 200 grader tills dom är gyllene.
VAKTA dom på slutet för då går det fort oftast.

Dom är så snuskitgt poppis.
Jag gjorde en salsadipp till med GoGreens mex salsa som jag blandade med tomatkross m chilismak, extra chiliflingor, lite salt och peppar tror jag det var.
Den var perfa till sticksen!
GÖR detta till nästa fest. Det KOMMER gå hem jag lovar!
  
Iaf så var vi så i gasen att vi glömde bort kvällsmaten och gav oss på bålen som vi hade pysslat ihop av brännvin, vitt vin, 7-up, limejuice och skit mycket frukt.
Och sen gjorde vi inte annat under hela kvällen. Åt inget men drack dess mera, ihop med alla dom fina människorna som var bjudna.

Men plötsligt tog den goda bålen slut.
Jag 'tänkte' snabbt ihop med nån annan, minns inte vem, och letade fram Stroh Rom ur frysen, hittade en bag in box med rosé i kylen och hade i det mesta av den och sen en liter avslagen appelsinläsk. Sen återanvändes frukten från den gamla bålen som ju förstås var väldränkta i sprit sedan innan.
Det blev... sådäääär.
Alla tyckte det verkade skitäckligt och ville inte smaka till en början men se, när vi vinkade av dom sista gästerna kl 01:30 då var bålen ... sluuut :)

Visste väl att jag hade det i mig... det med alkoholen... jag ÄR ju dansk!
En naturtalang lixom

Vi hade en riktigt fin kväll tycker jag. Jag hade ett nyfiket sinne som gjorde att jag försatte mig i lite olika situationer som kunde ha gått lite hur som.
Jag:
-rökte cigarr och tog halsbloss... det 'dör' man typ av
-åt en chilifrukt från en krukväxt Simon fick i gåva, 'bara för att kolla om det var starkt' vikket det var och jag typ dog igen men vert räddad av omsorgsfulla människor som kom springande med glasspaket och goda råd.
-snusade. lingonsmak. KUNDE ha kräkits men var antagligen för full för jag kände ingenting. Det var dessutom ganska äckligt så jag kommer nog inte göra det igen.
Inte heller dra halsbloss av cigarrer eller äta en halv chilifrukt rakt av från en krukväxt.

Tycker det är fint när man känner att man har växt som människa efter en sån kväll. :)

/tant trassel

Ett misslyckande

I fredags la jag ut en Blocketannons om omplacering av Gucci och Doris.
Jag trodde inte EN skulle höra av sig. Tjejerna är ändå 6 och 7 år gamla och dessutom har vi bestämt oss för att göra allt vi kan för att dom ska få komma till samma hem.
Men folk ringer som idioter.
Och jag kan säga att det är bra potentiella hem som ringer.
Det är jag så glad för.
Vi har dock fastnad särskild för EN familj och självklart finns dom 340 km från oss men allt känns perfa med det stället så vi tar bilen och drar ned för att hälsa på i veckan tror jag.
Känns det bra även när vi ses, får tjejerna stanna kvar hos dom.

Jag har mentalt gått igenom detta med att hitta nytt hem till tjejerna  mera än en gång den sista tiden.
Jag är i en punkt i livet just nu då jag inte har råd, överskott och tid nog att ge Gucci & Doris det dom egentligen behöver. Det leder till stress och skit dåligt samvete heeela tiden.
Jag känner mig ensam i detta och jag orkar inte helt enkelt.
Och skall jag dessutom flytta till lägenhet då kommer Doris smälla av för hon blir rent av deppig när hon är hemma hos Simon i hans lägenhet. Så det är helt uteslutet.
DESSUTOM så har jag ju barnen nästan heltid nu och det kan jag lova kräver den sista energin av mig som kanske hundarna borde ha haft.
OCH dagmatte har sagt upp sig så nu...

Men ävenfast jag mentalt har förberedd mig inför denne dag så kom det över mig idag påväg i bilen att, nu sjuttsingen... nu är det på riktigt. Det finns människor som har blivit förälskade vi våra hundar och bara längtar efter att få skämma bort dom. Med dom väntar två boxerhaner på sina brudar :)
Doris skall få jaga och Gucci kan gå till sjön och simma precist när hon vill.

Och nu känner jag mig så jä*** misslyckat! JAG ville ju va en sån matte. JAG ville ju ge min hund och även Doris som ju inte ens är min, det dära hemmet som dom förtjänar!
Men jag lyckas inte. Det trodde jag aldrig om mig själv att det skulle komma såhär långt. Känner att hundarna är ledsna på mig när dom tittar på mig 'varför tänker du lämna bort oss matte?' tänker dom.
Och Hwila... :( Särskild hon är så fäst vid Gucci och Doris. Hon har det sista halvåret sett mig ge bort tre katter och nu skall hennes två hundar flytta ifrån henne. Hon är ledsen från djupet och det svider såååå mycket att se henne.
Det är verkligen fruktansvärd men nödvändigt.
Misslyckat igen.
Hurra
Inte heller DET 'projektet' lyckades jag med
/tant trassel


söndag, augusti 19, 2012

Drygt 6 månader

Det är typ 6,5 månad sen mamma gick bort.
I fredags ringde min moster Annette som stod min mamma mycket nära, och berättade att dom har hittat cancer i min moster Åsas buk och lite flera ställen. Dom hade tagit bort en stor cysta på Moster Åsas tjocktarm för nån vecka sen och i samband med detta tagit en del prover på vävnaden runt det angripna stället.
Nu fick dom svaret på dom proverna och det hade tydligen spridit sig till buken och lite andra ställen.
Moster Åsa är lätt utvecklingsstörd och bort i servicelägenhet som är knyten till ett gruppboende.
Hon förstår inte vad klockan har slagit så att säga och moster Annette har nu fått besluta om behandling vs inte behandling för moster Åsas del.
Problemet är att hon inte kommer fatta varför hon får det så dåligt (pga behandlingen)
Smärta kommer kanske komma men den går ju för det mesta att medicinera bort men inte följderna av behandlingen.
Så frågan är om man lika bra kan låta livet ha sin gång för en 75åring liten tant som har levt ett mycket långt liv för en människa med hennes sjukdom, eller om man skall lägga till tre år med handlingar som kanske blir tre skitår för att hon kommer må så dåligt för det mesta.
6 bra månader eller tre eländiga år som ändå kommer sluta på samma sätt.
På måndag kommer läkarna lägga fram sitt beslut för moster och sen får moster Annette överväga om hon skall göra som dom föreslår eller avbryta och låta livet gå sin gång.

Och dessutom så ringde pappa idag och sa att han ligger på sjukan. Han har kräkits upp tre dl blod.
Dom hittar inga fel... men hej... det går bra nu!
:(

/tant trassel

tisdag, augusti 14, 2012

Sömnen

Nu börjar jag tro att jag behöver lite goda råd.
Jag sover asdårligt. Jag har verkligen aldrig haft problem m sömnen innan men jag sover så dåligt att jag börjar bli orolig för vart det skall leda med så lite sammanhängande sömn som jag verkar få.
Problemen är att jag har svårt att somna och att jag vaknar flera ggr varje natt.
När jag vaknar börjar jag älta tankar. Ostrukturerad. Utan sammanhang. Ibland är det bara känslor/tillstånd som håller mig vaken en stund innan jag lyckan somna om. Vad som väcker mig vet jag inte. Men jag mår inte 'ingenting' när jag vaknar utan det är lixom jobbigt.

Vad gör jag?
VILL sova. Det är bra för mig. Jag behöver min sömn för att vara en bra mamma, en olabil kompis, en fungerande människa.

/tant trassel

Moffa

Idag åkte jag å ungarna till Karlsborg för att träffa min pappa. Han är i Sverige m 'henne' och vi bestämde att träffas på halvvägen och umgås lite nu när möjligheten ändå fanns.
Måste bara börja med att säga att Karlsborg låg jättefint vid ...nåt vatten... en av dom två stora sjöarna. Nå, jag har aldrig påstått mig va bright så jag bju på den.
Iaf... vi hängde där några timmar, fikade, åt glass, åt mat, och besökte ett värdelöst loppis och sen drog jag å ungarna hem igen.
Men det var lagom. Jag är ju inte van direkt att umgås med min pappa. Jag brukar umgås med mamma och pappa är lixom bara med och är sur.
Men nu är det ju han jag skall umgås med.
Påväg hem genom Tived stannade jag vid en skylt vid vägen som visar på landsbygdens entreprenörskap :)
Vet inte riktigt om jag tror att dom säljer hembränt och grillkol eller grillkol dom själva har bränt lixom.
Jag väljer att tolka det som att den hära människan bränner sprit för glatta livet och fixar vargvandringar mellan varven.
Jag vert iaf lite fnissig :)
/tant trassel

lördag, augusti 11, 2012

SuperDuper!

Har aldrig visat min julklapp från min fd svärmor.
Hade önskat mig boken SuperTanten av Elin "Grynet" Ek och fick den :)
Den och dessutom en faaantastisk fin klänning som jag kan fota vid tillfälle.
Iaf, boken är sprängfylld med underbarheter!
Allt från tantfakta till recept till handarbete.
Älskar Elin Ek!
Hon e lika bra tant som gryn :)

Blött på blött

Varför? När man nu ändå badar...
Vatten som vatten!
Mesar. :)
#smygfotat

TantKaramell

En sak som jag älskar är denne klänning som jag hittade på loppis för några år sedan. Den är typ strl 58 så den e aaaalldeles för stor men den e så fin!
När jag blir rik ska jag lämna den till en sömmerska. Ihop med allt annat jag vill ha sytt om.

Ho hooo?

Nu har jag efter jobbet traskat runt i Laxå i rask takt i 1,5 timma och har tyyyp inte träffat på en enda kotte.
Det e lixom lördag kväll men det är tvärdött!
Laxå är nog det mest trista jag har bosatt mig i nånsin.
För att vara en stad alltså.

Jag som älskar att gå i timmar i städer jag känner, jag längtar så till att komma till en sån stad igen som lever.
När jag var yngre brukade jag ägna timmar åt att gå runt i sthlm på natten.
Jag kan lixom inte sluta gå. Men det måste leva!
Ikväll gick jag hem för att mina ben inte orkade gå mera. Dom har ju stått det mesta av dan. Men huvudet ville inte hem. Det ville fortsätta gå. Men jag skulle nog fått fortsätta gå tills imorn o ändå skulle jag inte fått nog stimulans för huvudet för att sluta gå.

Jag måste bort!
/tant trassel

Min älste!


Idag fick jag antagligen träffa min äldsta bloggläsare.
Hon ligger på campingen där jag jobbar ibland.
En jättevacker 82åring med dom finaste ögonen ni kan tänka er.

Hon kom fram till mig idag och frågade om jag var jag och det är jag ju :)
Hon berättade att hon under en del år har läst min blogg.

Hon är min kompis mormor och när mormor skulle börja med internet, tipsade min kompis henne om min blogg :)
Och sen har mormorn hängt kvar hos mig.

"jag blir lite besviken när jag går in på din blogg och du inte har uppdaterat" säger hon.

Det gör mig glad och triggat. Vi vill inte ha besvikna vackra mormödrar :)

Josses mormor, det är en ära att ha dig "hos mig"

/tant trassel

tisdag, augusti 07, 2012

Ett steg till

Idag tog jag ett steg till mot framtiden. Kanske låter löjligt. Jag menar det är ju bara att måla lite väggar men för mig är det ganska stort!
Det är fysiska steg mot ett nytt liv för mig och ungarna och jag vet inte om mina steg kommer leda dit jag vill. Men jag måste ju börja gå för att bryta ny mark.
Våga att våga!

måndag, augusti 06, 2012

Satellite

it's no shame that
love's a game that
i can only play with you
what i'm saying
is i've been saving
my love for you

i've seen the light, i'm
satisfied that
the brightest star is you
satellite, i'm
holding tight
beaming back to you

days turn into
nights turn into
days turn into today
don't think i'm out playing
cause i'm inside waiting
for you

i've felt the light, i'm
satisfied that
the highest star is you
satellite, i'm
holding tight
beaming back to you

don't you worry
i believe your story
you were put away
for something you didn't do
while i'm waiting
i've been saving
my love

/Doupont

Mindre stolt

På tal om mina gamla gömmor från vinden hemma hos pappa...
Där stod ju saker från min första skoldag och saker från mitt första 'egna' boende när jag var typ 15 och några år efter det.
I sånna gömmor hittar iaf JAG sånna saker man inte blir sådär super stolt över att minnas att man faktiskt äger.

Den hära öppnaren är bla en sådan sak.
Minns inte exakt när jag köpte den men den är helt klart från nåt loppis och jag var nog runt 17 skulle jag gissa.
En öppnare som fungerar alldeles utmärkt som öppnare trots allt...
Ni ser att det e en pistol va? Mmmm... och vad tror ni händer när man trycker på avlossaren eller va en sån nu heter..?
Make Love Not War. Så fiffigt.
Jag BORDE kasta den, jag vet. Men... jag kan lixom inte riktigt. Inte än. Den får bo hos mig ett litet tag. SEN åker den men jag måste bara... ha en ett tag *skämms*
Så kan det va mä gamla minnen :)
Eller hur?
ELLER HUR!?
/tant trassel

Changes

Jo jag sa ju att jag hade satt igång med lite förändringar härhemma. Och detta är vad jag satt igång med...

Inför försäljning!
Ja, nu ska det bort. Villa Trassel. Mitt lilla drömhem måste säljas.
Jag har ingenting i finansväg som kan hjälpa mig att göra klart här så jag får bättra på så bra det går och sen hoppas att nån ser alla möjligheter som faktiskt finns med Villa Trassel.
Jag hade en massa vit skitbillig väggfärg som stått i flera år och jag bestämde mig för att ge det en chans.
Med början i köket.


Vita väggar tilltalar flera människor än kissgula tapeter gör gissar jag.


Jag hade väntat mig att jag skulle få måla MÅNGA lager innan det täckte pga den låga kvaliten på färgen men tjoo.. tre lager och det var fint som snus :)


Här är en bild från annonsen när jag köpte huset.
Golvet är borta. Nya knoppar på alla skåp, vita väggar och en del förändringar som tyvärr inte jag kan färdigställa där spisen står.


 
VIKKEN skillnad! Att jag inte gjort det innan! Älskar ju mitt kök i förväg men nu... kan jag verkligen lämna detta?

Men jo. Vi måste vidare. Jag och barnen. En annan gång i livet kommer mitt kök till mig igen. Tills dess...
Vardagsrummet skall målas nu.
/tant trassel





The Wall

Säg mig... hur många åker runt med en bit av Berlinmuren på ett skitigt golv i sin bil?

Jag gör det.
Känns lite... konstigt om jag nu skall fundera på sånt.

Den fanns i mina gömmor på pappas vind som jag ju tömde sist jag var i DK.
Kunde inte kasta den.
Det e ju lixom theee fuckin berlinmur. Fatta? :)
/tant trassel

Vuxendagar

Varannan helg är det vuxentid numera. Man står nästan på svansen bara för att man så desperat vill förvalta den tiden på allra bäste sätt.
Jag använder ju mina helger denne sommar till att jobba. Oftast häcken av mig.
Ena sekunden kan det se ut på detta sättet över sjön vid 'min' camping.


andra sekunden har horisonten försvunnit och man ser hur regnet kommer över sjön med full kraft. Jättehäftigt! ...asså faktiskt! :)
Sen 15 min senare är solen där igen och det luktar sådär underbart regnigt ett tag.
Sen tokkör man in till Örebro bara för att få ledighetskänslan in så snabbt som möjligt.
Knappt en timma senare sitter man på Simons balle med en gooood eko-öl och nymålade naglar, redo att gå på stan och se lite människor.
Men först bara sitta en lång stund hemma med en god vän som sällskap och en pipa tobak.




 Sen måla läpparna liiiite så man inte ser död ut och sen lulla ut på stan.

Tur för mig så hade vi en jätte trevlig kväll och den lilla vuxentiden jag hann ha innan jag nästa morron lämnade Örebro för att åter åka till Laxsjön för att jobba en hel dag ligger kvar som ett mjukt täcke runt mig. Det verkar va viktigt för mig när just dom stunderna är så få, att det känns som man fått fylla på energin lite innan en ny vecka som ensam kör igång.
/tant trassel


Ju den dära Kolmården-resan...

Nu finner jag lite ro att skriva här igen.
Vet inte vad det är med mig riktigt.
Är så sorgsen och så glad om vartannat.

Hur som...
(börjar med att ursäkta den saliga röran av kort som kommer visas nu. Olika ramar, färgtoner och filter men ni får genomlida)
Vi åkte tillsammans med min kompis Sarah och hennes galna ungar.
Inledde resan med en nutellasmörgås i bilen och en psykoblick...

och då var vi igång. (man ÄR verkligen extra vacker i vissa vinklar. Här fick jag verkligen till det *blä*)
Först ut på Kolmården var toabesök nr ett. Vissa saker måste prioriteras lixom.

Sen prioriterade vi kanske lite fel när vi började med Bamses Värld och fastnade där i nån timma. Men men...







Vidare och hittade ett tillhåll för Nån timma då kön var snuskigt lång. Men roligt var det :) Skit bra bilder jag vet... fota är verkligen... lätt.





Vi hann med en Slush-Paus oxå. Gott. Zion stajlar :)
Och mat... pastasallad hade vi med oss. Inga bestick dock :) Tur att det var plockvänligt.

Och sen plocka lite blåbär på en sluttning..

...vikket slutade i ett stört och en massa gråt och en sovande Zion.

Vid slutet av dagen tog vi Delfinshowen och ja, visst gråter man. Så är det. Inget att göra åt det. Dom dära sillarna har nåt särskild.


Jag har typ inte fotat nåt från Kolmården. Inga djur... tycker det är så svårt att fota sånt... jag menar.. alla vet ju hur en kamel ser ut. Gillar mest att se på andra sorters kort och då blir det lixom aldrig att jag fotar annat än allt annat vi gör :)
Men nästa gång vi är där ska vi försöka få till nåt coolt.
När vi sen när parken skulle stänga, började gå mot utgången grät alla fyra ungar. Dom hade 'inte hunnit se NÅT djur öht'
Det var ju lite tråkigt efter en HEL dag i parken.
Men visst är det så... det är såååå stort där så det känns kanske mest som att man går och går.
Nu har vi en massa vi skall göra nästa gång vi far dit. Allt det vi inte hann med, vikket är typ halva parken :)

/tant trassel

torsdag, augusti 02, 2012

Är ni kvar?

Har alla gett upp på mig?
Jag finns här men är så förbannad trött så jag knappt vet var jag ska ta vägen.
Tänkte ta ett glas vin på trappan m grannen ikväll. Får se om jag får bloggat nåt efter det.
Här, mitt mellan dessa två sov jag inatt. Inte undra på att man sover dåligt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...