tisdag, december 27, 2011

Pömsig kärlek

Mycket kan skrivas om julen.
Skall göra det oxå. Bara inte just nu.
Den har innehållit mycket kärlek och värme och jag har njutit det mesta av tiden.
Här från en kväll upp till jul där jag och min kärlek pysslade med julgodistillverkning, lite bakning och glöggdrickande.
Då blir man lite mysig framåt småtimmarna :)
Golvet är ett bäst om man vill ha sällskap.


/tant trassel

När man minst anar!

Ett litet grönt paket damp ned i min fina brevlåda några dagar innan jul.
Funderade på va 17 jag NU hade beställt på fyllan *skämt*
I paketet låg detta.
Kände igen prinsesstårtan och behövde inte tänka länge innan jag kom fram till vem paketet var ifrån.
Maja är en av mina trogna bloggläsare som jag aldrig har träffat men som har hängt med ett bra tag nu tror jag.
Hon iaf har visat upp dina alster på sin egen blogg några ggr och jag har väl tyckt att en sån prinsesstårta skulle va fint att ha som nåldyna. Har ingen nämligen!
Detta var dock ett bra tag sen och jag hade släppt det. Men det hade inte Maja :)
Tur för mig.
Nu är den fulltstoppat med nålar och jag känner mig super nöjd och SUPER bortskämt!
TACK!
Kram
/Tant Trassel

tisdag, december 13, 2011

Stop?

Ja som ni kanske redan har läst så jag har jag problem med att Zion 5 år bitar på naglarna. Det har eskalerat dom sista månaderna och jag har sökt efter orsaken och en lösning som känns hållbar.
Jag menar... VARFÖR bitar han? Kan man få reda på det då kanske man kan hitta en lösning på hans problem och på så sätt få slut på nagelbitandet.
Jag testade en Anna Walgrengrej som du kan läsa om här http://trasseltofs.blogspot.com/2011/10/nagelbitare.html
Fast... jag kanske är en kass morsa men det funkar inte och jag kanske inte är tillräcklig uppmärksam va vet jag. Jag får inte till det. Det skall ju funka både hos hans pappa och på dagis OCH här hemma, så...
Så nu köpte jag sånt dära gift till hans naglar. Jag hoppas att han kan sluta bita innan han vänjer sig vid den äckliga smaken på naglarna.
Kanske kan kombinera kramar som spänningslösare och smaka-illa?
Vill ju så gärna göra allt bra. Och nagelbitare har jag såååååå svårt att inte se på med 'obehag'. Jag har själv bitit tills jag blev 20 år. Sen vaknade jag en morron och visste att från idag kommer jag inte bita på naglarna längre. Och jag gjorde inte det. Jag är såååå glad att jag lyckades sluta och inte längre är en av dom jag inte ville va. Iaf när det gällde naglarna.
Sen finns det väl 100 andra saker som jag skulle vilja ändra på...
Nu får vi se hur det artar sig.
/tant trassel

söndag, december 11, 2011

Grenuttag deluxe?

Bor på 'den bästa villagatan i Laxå' som det heter enl alla 60+ -are som är bosatta på Villagatan. På den hära villagatan och på gatan bredvid finns det två hus som barnen tjuter över när vi åker förbi på kvällen. Särskild huset på min gata har nog köpt ALLA sorters to-much-julbelysningsdekorationer som finns att tillgå. HELT otroligt. Ungarna ba 'åhhhh mamma va VACKERT' å jag mera ba 'det är det värsta jag nånsin sett. Så smaklöst'
Ungarna förstår såklart inte alls vad jag menar riktigt. HUR kan jag tycke att det ser för hemskt ut.
(OBS... bilden är inte huset på min gata. Jag försökte fota d mä Iphonen men det gick lixom sådäääär. Detta typ motsvarar synen som möter en när man åker min gata på kvällen)
Iaf när man lixom har vant sig lite vid synen och alla funderingar på var dom har fått tag i allt skit, ja då börjar ju tankarna bära iväg till deras elmätare och uttag som måste bära en belastning som motsvarar halva Laxås.
HUR många grenuttag måste man ha i en 60-talsvilla där det oftast inte finns mera än ett max två uttag pr rum, OM inte dom har dragit om all el i kåken, för att föda och husa 10 000 olika ljusslingor?
HUR många?
Det vore ju en rejäl skoluppgift faktiskt.
Antagligen skulle man bli lite rädd.
Och dessutom... asså HUR mysit är det att sitta där i vardagsrummet med en altan som lyser som solen skulle va på besök. Näää... aasså... nääää.
Men visst...
/tant trassel

När ingen ser

Va gör du när ingen ser?
Gör du sånt som du tycker är lite skämmigt?
Petar näsan?
Bitar på naglarna på fötterna?
Är du lite självdestruktiv?
Utforskar dig själv?
...lyssnar på skämmig musik?
Mmm... jag faller nog ganska ofta in under kategorin 'skäms på sig' när jag är själv. Sen vem som sätter upp vad som är skämmigt och inte det är ju nog ofta oss själva. Vi inser nog inte hur normala vi egentligen är eftersom vi aldrig outar oss.
Jag har dock OFTAST inga spärrar... tyvärr. Säger ofta saker att skämmas över... som att outa mit 'titta-i-andra-folks-badrumsskåps-beroende'
Ja jag vet. JÄTTE skämmigt. Vad ÄR det med folks badrumsskåp som är sååå förbaskat intressant. Asså... jag rotar lixom inte runt utan jag mest bara öppnar det och stänger det igen.

En annan grej som är typiskt mig, det är att lyssna på musik som jag inte vill säga högt att jag lyssnar på.
Är man dessutom kär i en trummis i ett dödsmetallband då kan jag ju säga att då spelar man DEFINITIVT inte vad som helst hemma. Oftast inget alls.
Nää allt sker i hemlighet.
När ingen ser.
Då vet ni... då åker drömmen om nyckelharpan fram och Åsa Jinder får fylla mitt sinne med folkmusik :)
Så... där hade ni EN musikhemlis.
Vassego. Jag bju.
Puss
/tant trassel

What did ya do in school todaaay...

Ja hur går det?
Jotack... jag ligger ca 4,5 veckor före planerat och tentorna har jag klarat... tills här om dan. Meeen... jag klarar det på nästa försök. Jag var 1,3 poäng ifrån godkänt så med förra provet bakom mig så vet jag nog hur detta ska grejjas nästa gång *försöker låta självsäker*

Iaf så NJUTER jag av att få använda huvudet igen. Tror alltid jag kommer behöva få gå i skolan lite... plugga lite... tänka lite... utveckla cellerna.
Särskild matte. Där får jag mest stimulans.
Jag är en slow learner men jag är nog ganska envis oxå.
När jag tänker efter så har jag nog ganska många att tacka för mitt mod på matte idag. När jag gick i grundskolan och högstadiet var det mitt sämsta ämne. Jag var livrädd och fattade absolut INTET!
Satt ofta utanför dörren och gjorde egna tal eftersom jag inte hängde med på lektionerna. Mmm... mycket pedagogiskt visst.
Iaf. När jag sen kom till Sverige utan gymnasieutbildning och snabbt insåg att hade man ingen sådan då kan man inte ens jobba på donkan, ja då var det ju bara att söka till komvux och börja läsa in gymnasiet, vilket ju även betyder Matte A.
Läraren där var nog min första räddning. Han ihop med tjejen jag bodde då, Nina, som redan då läste typ matte D eller nåt sånt villt.
SnurrPelle tror jag han hette. Ingen fattade nåt av det han pratade om... ingen utom just JAG. Trots han varje morron mötte upp med sin kofta felknäppt, gummisnodd runt ene benet från cykelturen till jobbet, magväska och håret bäste Einstein stajl, trots detta fångade han mig. HAN kunde lära mig matte.
Sen fick jag varje dag hjälp av fantastiska Nina, att hon orkade. Detta var första överraskningen. Jag kunde ju VISST matte! Varför hade ingen visat mig det innan?
Åren gick och jag vågade mig på mera och mera. Jag träffade på människor som lyckades få mig att förstå och idag har jag matte E efter ett år på Naturvetenskapligt Basår i Sthlm.
Så nu vet jag... rätt tid, rätt plats och rätta möten då kan man komma vart man vill... OM man vill.
Jag har dessutom suttit på en förberedande utbildning med en tjej som hade samma taskiga mattebakgrund som jag och jag kände sååå väl igen mig i hennes 'men asså... jag KAN inte matte... jag har ALDRIG kunnat matte!' Och bara efter några veckor med en fantastisk lärare var hon som förbytt... Men... jag kan ju VISST matte! Varför har jag gått runt och trott att jag inte kan det där med matte??

Och pga detta sätter man upp begränsningar för sig själv. Man skall aldrig ge upp. Slitet men bra... för det är ju så, för det mesta iaf :)
/tant trassel

Balsammetoden 1.1 / No-poo

Jaa... Har fått lite frågor om hur d går med håret sedan jag började med Balsammetoden.
Sista inlägget var http://trasseltofs.blogspot.com/2011/10/balsammetoden-10.html
Sen dess har mycket vatten runnit under broarna så att säga.
Har inte uppdaterat er då jag tyckte att en bild på håret i bra skick vore på sin plats men jag lyckas inte fota mig själv så håret syns ordentligt å då känns det lixom lite b.

Men sammanfattningsvis så känner jag INGET behov att återgå till bajsschampoo och bajsbalsam ooooch leave in from hell.
Det behövs helt enkelt inte.
Jag använder Provost balsam som vårdande balsam och barnängen volumebalsam som tvättbalsam i hårbotten. Icas schampo om håret känns extra skitigt men i övrigt ingenting.
Jag får jätte fina lockar och min hårbotten kliar mycket sällan!! Och då kan jag säga att jag till tider har haft otroliga problem med kliande hårbotten.
Jag lider säkert av nåt äckligt men nu märks det iaf inte :)

Dessutom har jag, med en viss nyfikenhet från både min och Simons sida bestämt att INTE färga håret på ett bra tag. Jag vet inte hur jag ser ut längre och är jätte nyfiken på HUR mycket grått jag har lyckats samla på mig under åren.
Redan nu skäms jag lite av min utväxt men jag måste nog stå på mig... oxå för hårets skull. Det tar SÅN stryk av alla färgande.
Så...
Numera går jag under kodnamnet 'Silfverräfven' här hemma... iaf när det är mycket kärlek i luften  :) Tänk ändå om man kunde se sådär vass ut som en Silverräv?
/tant trassel

Bajsleken

Är man ihop med en barnslig stolle kan man använda den sista halva timman innan man somnar till att leka Bajsleken. Är man lagom trött så funkar faktiskt detta riktigt bra. Det blir dessutom lite extra kryddat av att älski har det mest fantastiska skrattet jag vet och att han gärna skrattar högst över sina egna påhitt.

Iaf så är bajsleken att hitta filmtitlar som kommer låta extra roliga när man byter ut ett av orden till ordet bajs, bajsa, bajskorv eller nåt liknande.
'Karate Bajs' kanske?
Nåja... detta kom jag att tänka på för att jag faktiskt tänkte göra ett inlägg om No-Poo -Balsammetoden men man kanske kan säga att jag spårade ut lite.
/tant trassel

fredag, december 09, 2011

Baksug!

Den ända tiden på året då jag verkligen på riktigt känner för att baka och i övrigt stå i köket är i julen.
Jag serverar sällan hembak eftersom jag för länge sen har gett upp drömmen om att bli en bullmamma och nu istället försöker baka när jag VILL och inte för att jag MÅSTE.
Sen att jag OFTA ångrar mig när jag väl har satt igång att baka är ju en annan sak... OCH som ni ju redan vet, sällan lyckas i NÅT jag gör, ja då kanske ni kan förstå att julen blir den tiden då mitt känsloregister på allvar spelas ut.
Orsaken till att jag har 30 att-göra-i-köket-grejer på min lista runt jul ...SÄRSKILD nu när jag inte har råd att fira jul i Danmark med min släkt har nog nåt att göra med traditioner. Det finns vissa saker som jag ger mig dom dära braiga vibbarna från många i övrigt hemska julaftnor i min familj och just DOM sakerna vill ju jag såklart återuppleva med MIN familj.
OCH det innebär ett VISST pyssel så att säga.
SEN har det tillkommit saker under min tid i Sverige som känns som min tradition numera.
Pratar förstås främst om sånt man kan äta.

Just nu låter listan såhär:
Gammal tradition:
-Mormors super ultra tunna pepparkakor
-Mammas Klejner
-Pepparnötter
-Sill m potäter å ägg
-GlöggSill
-SaffransSill
-CurrySill

Nyare traditioner:
-Rocky Road på Karinas sätt
-TurkiskPepparKola m mörk choklad och flingsalt
-Nougatdoppade Havrefras m flingsalt
-Polkagris Kola

HELT nytt eftersom min älski gillar det:
-Fudge

Mmmm... tror typ att jag har glömt ett å annat. Känns inte som allt.
Sen kan man ju fråga sig vem som skall äta allt detta?
Jag har ju i å mä Simon, en 'ganska' stor släkt men dom äter nog inte så värst mycket just sånt här.
Men faktiskt... jag MÅSTE göra detta!
På söndag skall Simon jaga viltsvin så i slipper den dära hemska lessna grisskinkan till jul och då skall vi passa på att gå till granntanten och göra julgodis... NÅT iaf :)
Får se hur mycket det blir.
Tills dess...
Nu sover alla lintottar (för en gång skulle hemma hos oss... ) så nu ska jag gå och titta på den finaste mannen jag vet.
Det är bra det... att titta på varan. Viktigt!
Puss
/tant trassel

Man lär sig.

Efter förra veckans pers när det gäller däckbyte närmade sig fredag då vi behöver två bilar för att få ihop hämta-barn-pusslet.
Simons bils har stått hos mig hela veckan utan vinterdäck men torsdag kväll gick det lixom inte längre. Vi kom hem sent efter en som vanligt jätte trevlig kväll hos hans farsa, J.
Jag hade dom en sorts trigger, botaniserat lite bland Ale-ölen på systemet och köpt tre öl åt Simon som han skulle få EFTER däckbytet.
Men det kom aldrig så långt som till ett däckbyte. Det var punka på ett av vinterdäcken.
Då var det bara att planera om, skita i skolan och ägna dagen åt att hitta billigaste stället som kunde laga däcket OCH sätta dit vinterdäcken på en gång.

Lyckades till slut hitta nåt litet garage i Laxå som pillade lite med däcket och bytte till vinterdäck för 150 pix.
Japp... ett MYCKET behagligt sätt att göra det på faktiskt. Kommer aldrig mera göra det själv om jag känner att jag har 150 kr över. ALDRIG.
Då är d bestämt. Nu har jag lekt urqvinna och nu har jag bevisat för mig själv att jag visst kan så nu behövs inte det nåt mera :)
/tant trassel

måndag, december 05, 2011

men HATA...!

Tur att ingen är med mig idag för jag är galen, bitter och en såndär super ensamstående bitch som minsann nog skall klara ärtorna själv!
Kom inte iväg till skolan i morse eftersom det hade snöat och jag SÅKLART inte har bytt till vinterdäck. Såg till skolan fick veta och sen stannade jag hemma eftersom det var 100 andra grejer som behövde göras.

Jag vill verkligen inte falla in i några könsroller. Asså, verkligen inte.
Att klara saker och ting själv gör mig starkare och mera envis. Min syn på mig själv och mina förmågor ändras till det bättre och TRO mig... det behövs!
Meeen... ibland vill jag helt enkelt mest KASTA mig in i könsrollsträsket och maska mig där en stund, för GUUUUD va jag hatar däckbyte!! Asså... HATAR. Det är såååå inte min grej. Två däck har tagit en timma!!
Dels för att muttrarna vägrar och släppa och min mirakelspray är slut och dels för att en liten blå distans dom hör till alufälgarna som jag plockar av, hade fastnat på bilen och det var oooomöjligt att få bort. Men som sagt... en timme, två däck.
Nu har jag ätit lunch och jag MÅSTE gå ut och göra klart!
Det börjar blåsa och solen är borta och jag är såååå bitter på att jag måste göra detta och inte nån trevlig granne kommer farande och säger 'hörru gumman, det där går inte så bra va... ska jag ta över'
JA! Ja gör det!! Åh du nådige mansgris... GÖR DET!
Och då skulle jag sitta kvar här i mitt kök och blogga... och kanske städa och diska som tjejer ju gör bäst! -urm
Nåväl.
Ut mä sig tant!!
Blä.
Jag vill bryta benet... NU
/tant trassel

Andra advent

Vi tänder det andra ljuset i adventsstaken. Hemma hos mig är det 4 bruna juligt doftande blockljus från IKEA i en gammal pajform mä lite mossa runt, som får agera adventsstake.
Doften sprider sig och man vill sitta där och äta en jätte god lång frulle med den man tycker om men...
Nä... i tar på oss varma kläder, fiskespöt på nacken och tänker rädda kvällsmaten.
Efter en evighet i bil på små skitvägar där man måste köra i ettans växel är vi äntligen framme vid Simons och hans kompis M:s båt. Den ligger vid en pytte liten sjö i Tiveden som är ett stort naturskönt område i närke. Nära ligger även Tivedens Nationalpark.
Iaf. Nu hade jag tröttnat på söndagsutflykten och var redo att åka hem igen. Blåsigt och kallt varre. 
Men jag är väl inte den som är den...?
Några timmar senare hade vi myst runt ute på sjön, förlorat x antal drag som hade fastnat i saker och ting på botten och den ende 'fisken' vi hade fått på kroken var en pinne.
Då är det skönt att komma hem, in, äta!! värma sig...
Fiskarna hade nog dragit till Afrika tror jag, för det brukar tydligen va jätte gott om fisk i den sjön.
Inte varje dag man sitter på sjön med ett fiskespö i dec?
Tur att jag hade en fantastisk fin man att titta på.
/tant trassel






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...