torsdag, oktober 27, 2011

Fnissig

Jag vet att det inte är någon bra egenskap men... jag sitter där och sätter etiketter på mina gamla inlägg. Läser alla för att komma på vilka etiketter jag skall sätta på dom och jag finner mig själv sitta och fnissa till av allt tok jag har skrivit...
Är det vanligt att i hemlighet fnissa lite över sig själv?


Detta fnissade jag över sist... tror jag lixom får in alla känslor och minnen från när jag skrev det dära inlägget och bakade dom dära Klejnerne.

Jaja... jag är en sån som erkänner iaf :)
/tt

Upp åt väggarna

Skall ju dela upp ungarnas rum så dom får ett lekrum där Simons barn skall ha bäddfåtöljerna att sova i när dom sover över och ett rum som skall vara sovrum där mina ungar skall ha en våningssäng i trä som jag försöker göra lite mysig så dom kan göra koja och sånt.
Iaf så har jag ju redan målat rosa på Hwilas rum, som skall bli lekrummet. Dörrar, foder och golv är/skall bli rosa. Färgen är en smutsig rosa färg med lite lila sting tycker jag.
Nu kollar jag på tapeter och känner att jag vill ha en barntapet OCH jag måste bryta det rosa så även Zion kan trivas i rummet.
Nu har jag kärat ned mig något så ordentligt i en tapet. Tanken med en barntapet är att det oftast händer lite om man kollar. Som en hemlig tavla lixom.
Denna funkar både som endast en våd eller en hel vägg. Har inte bestämt mig för hur jag vill ha det än men genom samtal med människor som vet lite om sånt så har vi kommit fram till att den skulle funka med allt det ljust rosa och dessutom bryta av ordentligt så alla orkar vara i rummet.
Annars har jag kollat på dessa...






























Visst var den lite fin? Som en barnbok från sent 60-tal.
Och sist denne som är en nytillverkat tapet till skillnad från dom andra som är sparade från 60 och 70-talet.


















Mitt problem med trädtapeten är väl att det lixom inte händer nåt.
Funderar på om ungarna kanske skall ha den bakom sin våningssäng i sovrummet...
Kolla vilken fin kontrast på det blåa bordet och trädtapeten! Älskar det!
Kanske vore rätt färg för våningssängen?
Får se vad Simon säger... han får oxå yttra sig :)
/tant trassel

onsdag, oktober 26, 2011

Rätt!

Jag har aldrig känt mig så älskat, accepterat, önskat och åtrått i hela mitt liv som jag gör nu.
Jag har aldrig älskat, accepterat, önskat eller åtrått någon som jag gör nu.
Det gör ont i mig när han inte är här och det gör ont när han kommer hem för att han är så nära och så efterlängtat.
Vi tänker samma tankar på samma tid och hans blickar får mig att känna mig så trygg.
Små ärliga och sanna kärleksförklaringar i ord, sms, handlingar eller ett litet måttband, allt det får mig att nästan varje dag känna kärlek på nytt. Sådär ni vet... innerligt så man bara vill gå sönder.
SÅ borde alla få känna.

Ja jag vet... innan blev jag bara sur och ledsen av att höra om människor som lever i sånna förhållanden. Nu står jag själv där och kan inte hålla käft. Han har DET. VI har DET. TÄNK att man kan hitta så rätt!

/tant trassel


 Du å jag baby! *kyssar*



Nu så...

Asså söta Petra... nu FÅR du inte byta blogg mera. Jag blir förvirrad och hittar inte runt!

Nu har jag lagt till Petras blogg Punkslöjd i listan. Gå å kolla va hon skapar :)
/tt

Elgumma (maxi super mega långt)





Jag har sen många år haft en fascination över att skruva isär och sätta ihop saker. Lampor och sånt shit. Det brukade aldrig funka när jag hade satt ihop det igen men jag var glad ändå.
När jag för nästan 4 år sedan sattes på en yrkesförberedande utbildning av Arbetsförmedlingen för att ta reda på vad jag ville göra av mitt liv kom jag fram till att detta med att jobba med kabel kanske kunde vara nåt. Det finns gott om jobb inom byggbranschen och DÅ även inom industri.
Jag meddelade min handläggare Inger Sorio -lägg detta namn på minnet!!! att jag hade intentioner att gå AFs el-tekniska utbildning och hon sa åt mig att ta en veckas praktik för att känna på lite först.
Hade en vecka på ett Elmontage i Laxå och tyckte jag fick både känna på och se hur brett en elektrikers arbete kan vara. Allt från att avlägsna döda kråkor i tvättmaskiner till att stå å vingla på en stege 7 meter upp under ett tag.
Jag hade även många ärliga samtal med elektrikern jag hängde med om framtidsmöjligheterna och för och nackdelar med yrket.
Inger Sorio meddelade efter min praktik att hon inte riktigt trodde att jag skulle klara en elektriker utbildning (????)
Hon såg i mina papper att jag hade gått Naturvetenskapligt basår på komvux några år tidigare och att jag hade genomfört men utan betyg i Kemi och Fysik.
Till er information kan jag berätta att det att läsa Natur på komvux inte är nån lek! Det är jätte högt tempo och tunga ämnen. Man läser in tre gymnasieår på ett år.
Jag hade iaf med mig mattekunskaper därifrån till Matte D, vilket borde ha varit nog för att klara av iaf den teoretiska delen av en elutbildning.
MEEEN Inger Sorios kunskaper verkar sträcka sig till funktionen av hennes kontorsstol och inte ett dugg längre.
Nu följde tre månader där jag på alla sätt, försökte följa hennes önskemål för att få gå en elutbildning.
Hon krävde massor av mig. I omgångar. Först skulle jag hitta en praktikplats till, SEN skulle jag få gå utbildningen. Jag kirrade det men då ba... njaaaaa... du får hitta två praktikplatser, DÅ får du gå... jag kirrade det och hon ba... njaaaa... du klagar ju på axlarna. Du kommer inte klara det... jag besökte sjukgymnast som berättade att inget fel fanns på mina axlar som inte ett gympass kunde fixa. Sorio ba... njaaaa, fast... din övervikt då... Jag berättade för henne att jag ju väntade på en överviktöperation och att jag planerade att vara normalviktig inom ett år ungefär... hon ba njaaaaaa. fast... OM du kan hitta ett företag som lovar dig anställning efter avslutat utbildning, DÅ får du gå...
Detta var SJÄLVKLART fullkomligt omöjligt. Ingen kan ju lova mig en anställning på så lång sikt och dessutom vet dom INTET om mina förmågor om ett år.
Ett HELT absurd krav att ställa och när jag meddelade henne att det aldrig skulle funka sa hon. Nej... du får inte gå nån utbildning alls. För nu finns det inga pengar. Så nu kan du typ sluta tjata.

Jag var helt slut! Helt knäckt. Under dessa tre månader hade jag kostat dom pengar. Jag kunde ha kommit ganska långt med min utbildning och jag skulle ha varit hel som människa.
Jag har hittat gamla mail som jag hade skickat till henne där jag bönar och ber om att få gå utbildningen. där jag redogör för allt jag har gjort som hon bett mig göra och IGEN bönat och bett om att få gå.
Allt till ingen nytta.
Efter det sökte jag till en KY-utbildning inom Robot och Automation. En tvåårig utbildning som gav mig em mycket bred kompetens men inte särskild fördjupat inom något ämne.
Under mina praktikveckor fick jag hålla på med kabel. Byggde provstationer på ESAB och jag ÄLSKADE det. Jag ÄLSKAR kabel :)
Har dock inte jobbat med sånna dära tjocka saker som på bilden men asså... jag ÄLSKAR kabel :)
Drömmen om att få jobba med kabel har lixom aldrig försvunnit utan den har bara blivit bekräftat. Jag läste en del el under min utbildning och det var det roligaste huvudmomentet av dom alla :)
Men jag har för länge sen gett upp min dröm om att få bli elektriker.
När jag träffade Simon (min vackra kärlek) första gången berättade han att han gick just den utbildningen som jag så hade försökt få gå. Jag minns att jag i förväg var jätte irriterat på honom för en annan sak och jag blev ju inte mindre bitter för att han som var en sån tönt, höll på med just den utbildningen som jag sååå gärna hade velat gå. Inget är rättvist i livet och absolut inte då.

Jag slog bort drömmen igen och har fortsatt så fram tills nyss.
Jag har ju jobbat inom bemanning ett år nu och jag måste erkänna att det inte funkar för mig. Varken för mig eller min familj. För min del handlar det om att inte veta vad som väntar mig i morron. Det funkade väl ok sålänge man hade en fast plats på Ericsson men när jag i sommar vert hemskickat därifrån har det varit hemskt.
Ett jätte osäkert liv och krångligt när man har barnen och hundarna och så vidare.
Jag har dock inte riktigt vetat vad jag skulle ta mig till.
Men nu vert det extra dåligt läge på alla industrier och jag har fått gå hemma ganska mycket.
Och då... då började jag igen att fundera på det dära elutbildningen.  Simon är klar med sin och har kirrat både lärlingsplats och anställning (antagligen iaf) och jag började undersöka möjligheterna att på annat sätt läsa el.
Då mina gymnasiepoäng har tagit slut får jag inget CSN om jag skulle välja att plugga på komvux. Så det är körd. Ända vägen är genom AF.
Och det vet jag ju redan att utbildningarna där tillfaller handikappade och långtidare och jag är ju inte ens arbetslös
Jag pratade lite fram och tillbaka med olika utbildningsanordnare och dessutom ett tel samtal till AF och bestämde mig till slut att åka till min AF och skriva in mig med tanke på att det fanns en viss risk att jag skulle bli utan jobb som läget är idag. Dessutom tänkte jag kolla lite över möjligheterna för min framtid OM jag skulle bli arbetslös.
Träffade en snäll tjej som skrev in mig och jag sa sen att jag funderade lite på hur jag skulle lägga upp min framtid. Berättade att jag hade haft en dröm om att få gå el men att det ju inte funkade eftersom jag inte fick CSN.
Då sa hon: men varför du inte söker en av våra utbildningar (ej svensk)
Jag: fast, jag är ju varken handikappat eller långtidare
Hon: jaaa men det dääär, det beror helt på hur mycket pengar vi har. Just nu vi har mååånga pengar vetdu, så kan säkert få gå utbildning :)
Jag: jaha... oj.. urm va?
Hon: ja kolla upp när du får sparken och skrev då ansökan till mig på mail. Jag kollar på möte och då får vi se. Jag inte tror det ska va nåt problem för dig, Du är dessutom tjej och jag är glad att en tjej vill söka till elektriker.

När jag gick därifrån var jag lyckligare än jag nånsin varit när jag lämnat AF förrut. Har typ aldrig ens varit GLAD när jag har gått därifrån. Nu var jag lycklig!
En dörr stod plötsligt vidöppen och jag ville bara kasta mig in genom den så den inte skulle stängas fram för näsan av mig. Kunde inte TRO att det var sant!

Kontaktade min chef på Proffice och bad ödmjukast om att få bli uppsagt. Det är inget dom brukar göra men hon förstod att detta var viktigt för mig och sa:
Jag kan säga upp dig. Självklart. Finns det en chans för dig att få gå el så skall jag hjälpa dig. Du skall veta att detta bränner inga broar. Du är alltid välkommen tillbaka och blir det kris så hör du av dig så fixar jag jobb åt dig bums.

Det var underbart att få höra!

Jag tog risken. Igår var AF på möte och bestämde att jag skulle få gå Elektriker utbildningen. När dom har talat med Nercia (utbildningsanordnaren) får jag veta när jag skall få börja och jag kan få exakt datum för min uppsägning.

Det är HELT fu*** otroligt...
För 4 år sedan KÄMPADE jag i månader för att få samma besked som jag fick genom ett samtal med en vänlig människa på 10 minuter.
Jag ser det lite som att NU var tiden rätt för mig.

Nu kommer nästa problem... hundvakt.

Weeee :)
/tant trassel -the Elgumma!

tisdag, oktober 25, 2011

Midja!

 Har efter min viktnedgång önskat mig... en midja. Mmm... ni som redan har en ska ju veta att det finns dom som önskar att dom hade en.
Nu har jag iaf shoppat på loppis idag. Hittade tre klänningar som jag gillade. En med midja :)
Den är stramt uppknäppt i halsen, tight över tuttarna och har bra vidd nedtill så midjan syns.

Sen köpte jag denne... den ser kaaaanske lite ut som att jag skall gifta mig...? Eller? Dessutom rekommenderas inte svart bh under.

och sist denne klänning som saknar ett bälte. Ett gult lackbälte hade varit najs.
Jag har typ aldrig lyckats hitta fina klänningar på lokala loppiset men nu fick jag till det.
60 kr stk
Så lite nöjd är jag.
/tant trassel

Hip Hurra!

Tillykke söde fine mor på din fösda!

OCH...
Gratis fina Lovisa på din dag :)
Firar er lite genom att vicka en aning på mina danska höfter till denna, i Danmark, kult klassiker.
Kram!
/tt

Balsammetoden 1.0

Jag tvättade ju med ett 'sista schampo' här om dan... va är det? Tre dagar sen? Fyra? Mmm... iaf så klippte jag av liiite av mitt hår efter det. Ni vet... huvudet fram och sen klippa lite snea klipp så topparna ansades lite.
Sen tvättade jag med barnängen volum balsam i hårbotten och Provost i topparna och masserade MASSOR och sköljde MASSOR i nästan kallt vatten.
Håret vert lockigt och fint utan styligprodukter och nu några dagar senare är det fortfarande mjukt, ganska lockigt och fram för allt så kliar min hårbotten myyyycket mindre!
Tänkte tvätta det nu igen. Samma sätt, med tvättbalsam i hårbotten och vårdande i topparna. DESSUTOM har jag läst att 1dl äppelcidervinäger blandat med 1 liter vatten att doppa hår och hårbotten i efter tvätt UTAN att skölja ut skall göra under med hårbotten och göra håret extra glansigt. Så om jag hittar en bunke skall jag nog testa det oxå idag.
Såu lång
/tt

lördag, oktober 22, 2011

Varandras intressen

I ett förhållande, särskild om det är ganska nytt, så kan jag tycker att det är viktigt att försöka intressera sig för den andras intressen. Inte med syfte att få samma intresse utan för att förstå och på så sätt kunna tala med när den andre känner för att prata om det... ja ni fattar.
Detta har i mitt fall, fram tills nu, inneburit vissa uppoffringar på så sätt att man gör saker som man aldrig skulle drömma om att göra i andra fall.
En sak är bl.a. att hålla i ett vapen.
Men nu börjar jag vänja mig lite vid tanken på vapen i mitt liv eftersom Simon ju jagar och när han och hans kompis M skulle 'skjuta in bössorna' igår frågade Simon om inte jag kunde hänga på till skjutbanan.
Jag tänkte att sålänge jag slipper se dom skjuta på djur så kan jag väl hänga på å kolla iaf. Jag satte på mig lämpliga kläder och...
 oj va det lät... skuttade till kanske dom första 7 ggr nån sköt. Men sen gav det sig faktiskt.
M hade med orange lerduvor som han placerade ut så dom kunde pricka dom. Sen kom frågan... Ska inte DU skjuta då? och ju... det kändes ju faktiskt lite löjligt att stå där och INTE delta. Vi var ju trots allt på en skjutbana så det kändes väl helt ok att skjuta på en lerduva... men ush så nervöst. Jag skulle stå å skjuta och jag hade tränat dagen innan så mjölksyret kom direkt.
Geväret kändes som bly och jag kände mig skit klen.
Hur som... jag väntade mig att det skulle göra ont men det var inte så farligt. Jag prickade två av tre lerduvor stående... vikket jag tyckte var bra för det var typ omöjligt att hålla bössan still när mjölksyret sved i armarna.

Vi gick bortåt på skjutbanan. Jag släpade på två bössor och tre kassar typ. Killarna tog med sig nåt bord man sitter vid när man skall prickskjuta.
Det var jätte blött längre ned på banan och ett ställe var det lite mera vatten än på andra ställen. Jag tog några kliv på några stora grästuvor, för dom brukar va ganska fasta att kliva på när det är riktigt blött... meeeen... grästuvorna försvann lixom under mina fötter... två sek senare stod jag i vatten till knäna... 'ojdå' hörde jag en av killarna säga... sen försöker jag med två bössor och tre kassar att ta ett 'steg' tillbaka och plums... där åkte jag ned till midjan. 'KALLT... shit va Kallt!' *andades, flåsade* Ingen säger nåt... det jag ser är två killar som står som två vedklubbor och... ler. Det jag mest jobbar för det är att inte bössorna och kassarna blir blöta... jag är ju lixom redan blöt, och dessutom så jobbar jag lite för att inte sjunka djupare. Kvicksand har man ju hört talas om lixom.
När ingen reagerar säger jag åt Simon att iaf ta bössorna. Han sträcker sig efter dom och lyckas att inte sjunka i sådär illa som jag.
Sen är det bara att kämpa sig upp. Får lite hjälp på slutet... men det skumma är att det kändes som en pool lixom. Från ena stället till andra är det hård mark... och som en hård kant blir det ett stort hål fyllt med 'vatten' och gräs. Så jag kämpar mig upp på kanten och kommer upp.
Kallt... riktigt kallt.
Men jag är ingen glädjedödare jag så jag tömmer byxorna på vatten och ser till att stå still så vattnet i stövlarna värms upp :)
Och vi stannar kvar och skjuter klart.
Nu är det iaf min tur igen. Nu får jag sitta och skjuta och prickar 4 av 4 duvor. Lätt som en plätt :)
Kall och nöjd avslutas dagen på skjutbanan med ett steg närmre min största idol nånsin...

 
Tank Girl

Hon är grym... såååå grym! Vill bli som hon :) Nu är jag på väg. Ska bara gå ned lite mera i vikt och bli LIIIITE snyggare *host* Sen är jag snart där.

Här har ni början av filmen förresten... Tank Girl


/tant trassel



Svensk Haloween?

Undrar om detta skulle gå hem på en lugn villagata i Laxå där det tyyyp bara bor 65+ -are?
Känner mig grymt triggat!! :)
/tant trassel

Balsammetoden

Det måste va nåt allvarligt fel på mig (ut över att jag på bilden ser ut som en mycket morrontrött 50åring med extremt slitet hår). Har letat på Balsammetoden och NoPoo och läst o läst... vet inte om jag är info-dyslektiker men jag blir nästan blind av all info som finns... alla 'sista schampoo', 'tvättbalsam', 'vårdande balsam' ooooch så vidare... alla ingredienser man skall inte får ha i den balsam man tänker välja... jag blir helt snurrig och till slut blir alla knep, metoder och 'balsammar' bara till en stor röra och jag fattar inte HUR jag skall göra.
Men nu har jag andats lite, och kollade upp om det fanns nåt av det jag har hemma som jag kan använda i kampen mot dålig hårbotten och Ronja Rövardotterhår. För det jag behöver, som jag fattat det iaf, det är:

*Sista schampo (ett shampoo som man använder det sista man gör innan man börjar med balsammetoden. Detta schampo skall tvätta rent håret, hårbotten och tvätta bort alla stylingpordukter utan att lämna efter sig fusksaker som gör att man TROR att håret mår bra. Tror det är typ silicon som är boven.)
Det jag hade hemma i schampoväg var dessa:
Som ni ser, Icas eget schampo 'lively Hair' och 'Familyfresh Kids'. Dessa båda är alltså godkända 'Sista schampo' och används när man har 'tvingats' använda 'dåliga' stylingprodukter eller tvättprodukter. Bra att ha hemma men inget man använder i övrigt lixom.

Sen skall man använda ett:
*TvättBalsam (ett balsam som oftast är billigt eftersom det inte innehåller några i övrigt vårdande saker eller oljor för håret. Man skall iaf tvätta hårbotten med just detta balsam.) Äger inget sånt än men typ Eldorado, Biltemas eller CoopXtras balsam skall vara ett sådant balsam.

Och sen skall man ha ett:
*Vårdande Balsam (ett balsam som ni kanske fattar ger håret lite näring och oljor... som jag fattar det får man testa sig fram tills man hittar nåt som verkar passa just mitt hår) Det jag hade hemma verkade funka, så jag e ju bara glad att slippa slänga.

Frank Provost 'expert repair' -den med orange på alltså.

Dessutom kommer jag behöva en:
*Inpackning så jag kan skämma bort håret ibland. Tänker köpa Garnier Respons inpackning med körsbär och pärlemor. Den är som dom andra av dom produkterna jag har visat, godkänt för Balsammetoden.


och sist kommer jag behöva nån:
*Stylingprodukt... alltså en stylingprodukt som håller ihop lockarna i mitt Ronja Rövardotter hår.

Sen kanske jag skulle behöva klippa mig lite kaanske kanske... Har inte råd :(

Well... nu har jag iaf tvättat håret två ggr med sista-schampo och sköljt det i nästan kallt vatten... gnuggat ordentligt å så.
Sen skall det få torka och då kan man se hur konditionen på håret egentligen är när det inte innehåller fusk.
Måste testa att låta bli att färga håret oxå. Bara för att se hur jag eg ser ut numera :) Kommer inte bli roligt!

Men jag återkommer med uppdateringar om allt som rör min fantastiska resa mot filmkändishår.
Tills dess...
Simma lungt.
-apropå det... Måste göra ett inlägg till i bloggen innan jag gör annat idag...
/tant trassel

onsdag, oktober 19, 2011

Nedräkning

Barnen är iaf glada för att jag bara har 18 kr kvar på kontot för det betyder att dom har fått Nutella på smörgåsen i två dagar nu för att jag inte har nånting annat i kylen att bjuda på till frulle än torra mackor med nutella.
Kanske mera är jag som lider...?
Drömde i natt att Dan som var min handledare på min praktik på ESAB, hade lagt ett paket med salami i min kyl så jag hade nåt att ha på ungarnas smörgåsar. Gulligt va? :)
Men imorn... imorn kanske vi kan uppdatera detta lite...
OBS... tonfiskröran i gröna skålen är redan förbrukat.
/tt

El-ler?

Vet inte om alla blonda skall få lida under att en blekt bimbo inte riktigt vet vart mjölken kommer ifrån innan den hamnar i förpackningen i affärn, men..

/tt
 

Utrota.nu

Jag gillar faktiskt heltäckningsmattor. Tänker ha det i mitt sovrum nångång i framtiden... så d så.
Men ett av problemen med sånna är att det inte riktigt funkar när man har huset fullt av djur och man dessutom har en viss dammallergi.
I min trappa låg en nålfiltsmatta tror jag det heter. Den är efter dammsugning så svetten sprutar, 'ren' i ungefär en halv dag sen är den lika hårig och skitig som innan.
Orkade inte märre längre. Mest var det för att jag inte riktigt visste hur pass jobbigt det skulle vara att få bort den. Dom var ju glada i lim förr i tiden.
Meeeen... med lite urqvinnevrål och starka nypor och en kapsylöppnare (mmm visst serru) fick jag bort allt på några dagar. Det dammade förskräckligt!
Sen när det var klart tittade jag lite försiktigt på min vävtapet i trappan. 


Den är inget hit heller om man inte tål damm.
Meeen... jag gilla den på nåt konstigt sätt... men nej... det funkar inte. 



Såå... jag rev den. Och om det dammade INNAN då är det INGET mot vad det dammade nu. Trodde jag skulle avlida.
Ofyyyy tänk va mycket skit som sitter i dom väggarna!

Som ni ser så åkte den av mycket lätt i hela fina bitar. Därunder kom dom turkosa väggarna fram som man hade skymtat mellan väven.


Här ser ni även trappan utan mattan.
Nu ska jag slipa väggarna så alla tapetklistersrester och fibrer efter väven minimeras och sen skall jag måla.
Väggarna tänkte jag kanske köra med Nordsjö Light & Space som skall vara en färg som reflekterar ljuset upp till 40% bättre än vanlig väggfärg, vilket betyder att man spar energi eftersom man inte behöver tända lampor lika ofta eller kanske inte behöver lika starka lampor. Den kan brytas i 12 olika kulörer och jag antar att det kan finnas kulörer som ger mera ljus än andra. Tänker välja den bästa :) -om inte den är typ lila.
Nåväl. Trappan... jo... humm... den kommer gå ihop med hallgolvet upp och nere och jag vet numera med mig själv att jag inte vill ha vita golv där det inte går att ha vita golv. Är inne på svart faktiskt. Jag å svart... vi verkar va goda kompisar för tiden. Svart eller en annan färg som funkar både i hallen och i trappan upp OCH med tapeterna i hallen. Först tänkte jag faktiskt ljust ljust rosa... jo det är oxå för ljust men det var innan jag kom på att det aldrig skulle funka med vitt i hallen.
HAR ni några bra ideer till färg?
Förstår att jag kanske behöver måla mina turkosa dörrar på övervåningen fast jag inte vill. Jag gillar dom... men... jaja, nu får vi se.
/tant trassel

tisdag, oktober 18, 2011

Säljes: 50-tals DUXsoffa

Jag tycker den är ursnygg men det är så svårt att få plats 6 pers i den...
Så nu säljer jag den.
Lite svårt med färgen men den är typ grå/beige/natur i nån typ av ulltyg tror jag.
Den skulle nog behöva en möbeltvätt då den luktar lite gammalt... eller en vädring och lite prygel?

Den är iaf i fint skick och finns i Laxå att hämta för 2000 pix

/tant trassel

På riktigt??

Hittade denne bild genom en kompis i Umeå. Detta 'väsen' fanns på Barnens Hus i Umeå och jag tror inte mina egna ögon!
Va säger man? 
Får man SÄLJA sånt? 
Önskar så att mina och alla andra barn skulle växa upp med en sund syn på kvinnokroppen.

Skäms Barnens Hus!
/tant trassel

REDIGERAT INLÄGG:
http://svt.se/1.2569796/anorektisk_docka_dras_tillbaka

måndag, oktober 17, 2011

Syns dåligt

Nu har jag fyllt min släpvagn med bråte från källaren. Kommer även åka iväg med en sak som jag VET att vissa likasinnade skulle döda mig för att jag kastar men asså... jag ORKAR inte ha saker å ting till att stå längre.
Det är ett litet köksbord med en felfri Perstorpskiva... två utdragsdelar... ja jag vet... döda mig...
Eller säg att du vill ha den å kom hit å hämta den.
/tant trassel

REDIGERAT...
Min kompis Merja var snabb på FB... Bordet kommer flytta till Strängnäs :)

Jobblös

Denne vecka finns det inget jobb på Ericsson. Jag är altså hemma och 'väntar' på att Proffice (inte) ska ringa mig och be mig åka på uppdrag.
Satt i morse o funderade på vad jag skulle göra idag. Vill göra nåt som får mig att må bra och jag kom på en bra grej... åka till tippen. Japp... Källaren ger mig ÅNGEST! Om jag kunde bära en frys själv hade jag gjort den men den får nog vänta... har ingen pirra heller så jag kan typ inte ens försöka få iväg frysen.
Men allt annat som ligger och längtar efter att få gå åt hädan... det kan jag lägga i kärran och dra till tippen med. Dom öppnar 12. Kl är nu 10:22... Då är det bara att hoppas på att Proffice förstår hur mycket jag behöver denne dag bara för att göra sånt som får mig att må bra... :)
/tant trassel... mot källaren!

Dansa som Ingo?

Medan Simon tog Zion till hockeyträning tog jag å tjejerna en lördags prinsess balett diskostund i köket till bästa hopplåten nånsin. Älskar att ha dansstund med ungarna för dom blir som galna... skakar rumpa och ger järnet :)
Nu skulle vi se hur Simons barn tog en diskostund och medan A, som är 4 år numera, körde balettstilen tog lilla G på 2,5 år och gav den allt hon hade till Tangerins låt 'Slåss som Ingo'
Sen ville G höra låten igen.. och igen... och igen... :)


Här har ni den... testa att hoppa runt till den... det funkar skit bra! :)
/tant trassel



Erik i lila tröja som spelar gitarr är min jobbpooolare :)

Hej lik

Ok... innan alla vegosar slutar läsa min blogg vill jag börja med att säga detta...
Detta inlägg kommer innehålla väldit mycket kött... blod... och sånt.
Min förklaring och försvar kommer i slutet av inlägget...


Här om dan plingade det på dörren och Simons kompis M kom med 1/4 älgkalv och lite av en tjur som dom hade skjutit några dagar innan. Det känns mycket groteskt att plötsligt ha 40 kilo kött till att ligga på köksbänken i hela bitar lixom.

Zion var mycket fascinerat av att detta hade varit en älg... vi tittade lite på hur den hängde ihop, muskler och led och sånt... lite anatomi på köpet alltså. 
Grannen hjälpte mig att släpa ut köttet till bilen... plingade på hans dörr och hans son på typ 15 år öppnade. 'Hej... ju jag undrar om farsan skulle kunna hjälpa mig att släpa ett lik?'
Han ba... 'ahaa? *ser äcklad och mycket fundersam ut* urm... ok.. vänta... Papppaaaa... hon urm... hon behöver hjälp'
'Hej Tordan... ju jag undrar om du kan hjälpa mig att bära ett lik?'
'Jahaa! Igen?'

'Ja denne gång är det mitt kryss som jag har styckat'
'Jamen visst... vänta jag ska bara ha på mig skor så kommer jag'
Tur att man har så förstående grannar... :)

Well... drog hem allt till Simon och sen stod vi och styckade till kl myyyycket sent.


och kvällen efter fortsatte vi till...sent!


Känns lite sådär... fööör mycket med sådär mycket kött men eftersom Simon jagar så är det väl lixom bara att vänja sig antar jag.

Och nu till min förklaring när det gäller detta med jagandet.
Jag kan ju säga att jag INTE hade drömt om att jag NÅNSIN skulle stå och stycka ett djur från skogen i ett kök som tillhör en jägare som jag dessutom är fruktansvärd kär i och som jag inte kan tänka mig att vara utan... nånsin.

Min syn på jakt har varit mycket negativ. Jag har tyckt att alla jägare är skjutgalna puckon som bara har mord i skallen och hittar alla ursäkts för att skjuta djur som klarar sig bra själva i skogen.
Sen träffade jag Simon som jag kände hade en helt annan inställning till viltvård, upplevelsen och dödandet.

Jag vill JÄTTE gärna skära ned på min köttkonsumtion. Både med tanke på klimatet, köttindustrin och min kropp.
Skulle eg helst vilja vara en sån som lever helt utan att äta kött men jag känner inte att det fungerar för mig.
Försöker lägga till linser och bönor i nästan alla kötträtter jag kan för att dryga ut och ersätta utan att nån 'dör' av det (barnen)
Jag har nu fått upp ögonen för att detta med att välja vilt fram för köttet från köttdisken tycker jag kanske i så fall är ett MYCKET bättre alternativ om man vill äta klimatsmart, närproducerat, ge köttindustrin fingret och äta mat som ingen annan människa någonsin har hanterat. Ingen har snorat i färsen eller tappat den på golvet. Inget djur har lidit och jag känner ändå att jag kan äta kött med sådär någonlunda gott samvete.
Nästa hela djuret tas om hand och hundarna äter å fisar köttfisar i många dagar.

Så ja... jag fattar grejen och önskar att helt bryta med köttindustrin och endast äta vilt om det skal ätas kött öht.
Känns som en bra lösning...

/tant trassel

lördag, oktober 15, 2011

Att stå i

Fullt upp! 
Inatt stycka älgkalv. Idag ensam hemma (mina barn är hos grannen) och står i kalastårtasvängen.
Tänkte spara pengar och göra en tårta själv till Simons dotter A, som fyllde 4 år i måndags.
Hon var hemma hos sin mamma då men imorn är det 'vuxenkalas' för A hemma hos hennes pappa och idag vid lunchen när jag frågade lite om hus hon ville att hennes tårta skulle se ut så var det inget svårt val. Det skulle va en Barbie Tårta. Mmm jo... räddade situationen lite genom att berätta hon redan hade fått en Barbietårta hemma hos mamma och att jag nog aldrig skulle lyckas göra en Barbietårta värd sitt namn. Så det får bli en hemkörd tårta ala tant Karina.

Men... nej det var jo inte så billigt.
Lyckades shoppa upp dom sista 300 kr som fanns på kontot ...tyyyyp... om inte jag hade tömt spargrisen jag har hemma med guldtior.
Kanske överlever denne månad mä.

Nu måste jag baka bottnar, vispa hallonmousse, vaniljkräm, rulla chokladbollar och... ja det var säkert nåt mera.
Hejpåer
/tant trassel

onsdag, oktober 12, 2011

Nagelbitare

När ens barn uppvisar avvikande beteende så mår jag såååå dåligt. Får en fruktansvärd ångest och förstår att allt har en orsak... men VAD är orsaken?

Zion har börjat bita på naglarna. Han har gjort det ett bra tag nu men nu har det blivit hela tiden och han bitar så han får ont.
Min självklara (enligt mig iaf) reaktin är att säga till honom att inte bita, att berätta hur fula naglarna blir om man fortsätter och att jag blir ledsen för hans skull när han biter. 
Han kontrar men ett 'förlåt'.
Jag försöker förklara att han inte ska säga förlåt till mig utan till sig själv och fina fingrar.
Men jag det funkar inte. Han blir tydligt nedstämt och han säger ju att han inte tänker på när han gör det utan det bara händer. Och jag FÖRSTÅR honom för själv har jag bitit naglarna tills jag var 20 år varpå jag en dag bara bestämde mig för att ni skulle det va slut (den officiella versionen) och sen dess har inte jag bitit.

Men som sagt, detta framkallar en fruktansvärd ångest hos mig för jag tycker det tyder på att nånting inte står rätt till.
Visst... han har just gått igenom en separation men har jag ägnat för lite tid åt honom och hans syster sedan jag träffade en ny med allt vad det innebär? 

Har letat goda råd men har endast hittat tips om sånt tjafs som man har på naglarna som smakar illa. Men... ORSAKEN... varför pratar ingen om ORSAKEN?
Letade lite till idag och hamnade på Anna Wahlgrens hemsida och läste ett svar Anna hade gett en mamma i liknande sits som jag.
Svaret kändes mycket bättre än att köpa gift på Apoteket. 
Här har ni svaret:

Att gnissla tänder och bita på naglarna är ju klassiska spänningslösare, liksom att dunka huvudet i väggen och varför inte krossa glas... (Det kanske du gjort själv någon gång )

Sådant kan man naturligtvis förbjuda och förhindra, men det brukar inte lösa problemet, bara styra undan symptomen eller uttrycken till något annat.

Så i de lägena tycker jag du ska sluta säga åt henne att INTE (ha fingrarna i munnen etc) och i stället bara beklaga lilla fingret/tån, om och när hon börjar bita dem i blod ("Oj, det ser lite ont ut på fingret" och blåsa), respektive inte "höra" tandagnisslandet utan ta det som en signal: dags för annan och bättre form av spänningslösning

Ta henne då i knät och håll om henne, tyst och med en glad, mjuk stämning i ditt hjärta, och vagga henne lite av och an i en tyst och stilla stund som ska andas värme och lugn.

Den sortens lugna, icke oroliga och icke "tröstande" alls, ömhet, är världens bästa spänningslösare.

Gör hon motstånd till en början, kan du "lura" henne med att du har ont på någon plätt och behöver henne att titta efter om du har något litet sår i ansiktet DÄR, eller att du behöver hjälp med att borsta håret på ett ställe för du kommer inte åt DÄR. Eller något. Håll henne sedan.

Man kan också sätta sig så framför tv:n med barnet - bara hugga henne som den naturligaste sak i världen, hålla om henne och börja vagga lite mjukt av och an, medan man påtagligt utstrålar att man njuter av det själv. Det viktiga är (som alltid) attityden - se ovan. Hur det ska kännas.

Och här ska det INTE pratas Här ska pratas med allt annat gott och skönt än ord.

Detta skall jag testa... ska delge pappan texten så även han kan agera och dagis skall även få ta del av den. Sen är det bara att hoppas på att även dom har den lilla stunden över att agera spänningsutlösare åt Zion.
Dessutom skall jag ge honom och Hwila mera tid. Mera fokus. Dom andra klarar sig. 
Känns som jag har svikit dom :(
Men beslut om en förändring känns bra.

Nu skall jag gå å vila en stund innan sista natten på jobbet innan helgen. Ska få träffa mina lintottar igen :)
So long
/tant trassel

Vindstrappa

I sommar när mamma å pappa Danmark var här var pappa å jag uppe på vinden för att se hur skicket var.
Näst intill omöjligt att få upp sitt arsle på vinden och HUR dom har fått baxat upp all virke dit upp tycke jag är ett under!
Iaf så fascinerades jag över all utrymme däruppe som finns där till ingen nytta!
Jag har bestämt mig för att sätta in en vindslucka med stege.
Tipset fick jag hos hon som äger bloggen ETERNITHUSET
Har velat fram och tillbaka om jag skulle lägga 2000kr för att få en bredare lucka, altså 700x1100 istället för standardmåttet 600x1200 men har tyckt att det nog inte var värd 1000 kr extra för en bredare lucka.
Men när jag hade läst lite på nätet läste jag ett tips från en som hade köpt en 700x1100 på en affär som heter Jem&Fix som när jag reserchar lite förstår endast ligger i södra Sverige. Dock ringer en klocka... jag känner igen namnet så väl... Kollar och visst är det så. Jem&Fix ligger där mamma å pappa danmark bor. Jag kontakter företaget som berättar att dom har en vindstrappa till salu denne vecka för 499dkr
Tycker det var lagom för mig :)
Så idag åkte pappa iväg och köpte en åt mig som jag sen tar mä hem till jul.
Hurra!
Iaf så vill jag ju kunna sätta upp lådor med julpynt typ å vinterkläder å annat sånt shit man inte man ha framme alltid!
Bra va? :)
/tant trassel

tisdag, oktober 04, 2011

Snott!





Tänkte bara visa upp min utroligt fina blomlåda som står på min trappa :)
Orsaken till att jag är så kär i den är att jag HELT själv har svetsat ihop den när jag var på svetskurs på... ett visst företag, under min utbildning.
Den är sammansatt av spillbitar som är typ 1 cm tjocka. Skit illa svetsat dessutom men med orsaken att låta den va otät så blommorna inte drunknar.
Men ... ja det var inte helt lätt att smuggla hem den. Det är inte bara nåt man gömmer under jackan lixom :) 
Tung som synd.
Jag hade 5 stora killar runt mig när jag lämnade byggnaden med den. Kanske inte ett så farligt brott eftersom detta var skräp men regler är ju ändå regler.
Men ja... jag har ingen ångest.
På köpet fick jag ju att den åldras vackert.
Nu har den stått ute i kanske två år.


Skulle vilja ha några till, men jag har ingen svetskurs inplanerad tyvärr :)
/tant trassel

Om, Till, Ut?

Måla om? Bygga till? Bygga ut?
Många frågor när man sitter i en liten låda med lite för lite plats och en eternitfasad som man gärna vill ha till att se fräsch ut.

Har till att börja med konstaterat ett par saker:
*Jag vill INTE ta bort eterniten. Det har ett byggnadshistoriskt värde och speglar sin tid och ja jag tycker på allvar att det är värd att bevara. Bara tanken på en intetsägande träpanel som grannens gör mig helt illamående. Nej mitt hus ska sticka ut och gärna sticka lite i ögonen ;)
*Jag vill måla om eterniten. Idag är den gul-beige och eg gillar jag färgen men Simon kan ha rätt i att det ser lite smutsigt ut. Han berättade att han hade sett ett svartmålat eternithus och att det vert fint och ja... jag övervägar om inte det kanske skulle va fint. Ska haffa nån som e kung på photoshop och få lite hjälp att 'måla om'
*Bygga till... ja vi har pratat lite om detta med tillbyggnad. Man beräknar tydligen ungefär 20' /m2 för en utbyggnad MEN frågan är... kommer man få igen dom pengarna när man en dag säljer huset? OCH hur gör man? Åt vilket håll är det bäst? Ska man slå till på nån modern tillbyggnad och på så sätt ge huset lite sting? Kan man göra modernt BILLIGT?
FINNS DET NÅN ARKITEKT SOM HAR TRÅKIGT?? som vill hjälpa mig?
Tror det kan va värd lite extra pengar för arkitekthjälp faktiskt...

och sen finns det ju 1000 andra saker jag funderar över.
Hittade iaf en blogg som handlar om sånna funderingar just.

Dom har målat sitt hus i en grå ton, bytt ytterdörr och fönster. Jag har nog inte råd med allt det och jag tror faktiskt att fönstren är i ok skick om dom bara får lite kärlek.

Har fotat lite så här ser ni hur min lilla låda ser ut idag. 






Lite svårt att se exakt hur färgen är på fasaden... så här kommer ett mycket konstnärligt foto på min fasad :)

De blir alltså lite gulaktig i det stora perspektivet.
Men som sagt... svart? och i så fall... dörrar? Fönster? Grund? Staket?
gahh... vore lättare att måla vitt och sen ha svart över allt annat... och teak...
Nåväl... mycket att fundera på. Tips nån?
Arkitekt nån?
/tant trassel








Ska sluta...

...gnälla nu.
Har faktiskt fått jobba natt på Tre Korvar /// två nätter förra veckan, söndag natt och skall jobba inatt och två nätter till... minst.
SKULLE ha jobbat inatt men det var driftstörningar så jag fick va hemma å somna med min älskling.
Asså... det ÄR nåt särskild att somna bredvid någon som man sååå tycker om.

Men nog om det :)
/tant trassel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...